Sindromul Adrian Nãstase

Barlad Online

Omul de afaceri Daniel Andrei, fost candidat la functia de primar al municipiului Bârlad, s-a împuscat accidental, dupã cum sustin membrii familiei, cu un pistol cu bile de cauciuc, pe care îl detinea legal. Daniel Andrei a ajuns la spitalul bârlãdean, la CPU, unde a fost diagnosticat cu “plagã împuscatã zona palatinã cu retentie de corp strãin”, fiind transportat la o clinicã din Iasi la cererea sa si a familiei. În prezent, procurorii criminalisti cautã arma cu care sustine Daniel Andrei cã s-a împuscat accidental. Urmeazã ca acesta sã fie audiat în vederea lãmuririi împrejurãrilor în care s-a petrecut incidentul, anchetatorii luând în calcul si varianta unei tentative de sinucidere.
Ieri în Bârlad a avut loc un incident neplãcut, care l-a avut ca protagonist pe omul de afaceri Daniel Andrei, fost candidat la functia de primar al municipiului. Acesta a ajuns la spital, prezentând o plagã împuscatã în zona fetei. Potrivit medicilor de pe ambulantã, Daniel Andrei a fost gãsit acasã, unde menajera a observat cã avea un prosop la fatã, de unde-i curgea sânge. Menajera a auzit când el a venit acasã si a mers sã vadã dacã doreste ceva. L-a vãzut având prosopul la fatã si cã îi curgea sânge de la nas, iar el i-a spus sã cheme ambulanta. A fost solicitatã doar ambulanta, fãrã politie, pentru cã solicitarea a fost de asa naturã. “Initial, apelul la 112 anunta o victimã cãreia îi curgea sânge din nas, însã la fata locului echipajul medical si-a dat seama cã rana era produsã prin împuscare. Bãrbatul a fost transportat la Spitalul de Urgentã din Bârlad, iar medicul de la CPU a anuntat politia despre incident” a spus inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Care pistol?
Imediat a fost anuntat si procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, care a sosit la fata locului, mai precis la Spitalul de Urgentã Bârlad, unde se afla Daniel Andrei însotit de toti membrii familiei. Procurorul Alice Ruja a discutat cu Daniel Andrei, acesta fiind constient si având, conform primelor informatii medicale, doar o plagã împuscatã, cu retentie de corp strãin, care nu punea probleme grave. “Din declaratiile lui verbale, reiese cã îsi curãta arma în casã, armã neletalã, detinutã legal, iar aceasta s-a descãrcat accidental (arma fiind un pistol cu bile – n.r.). La cererea lui a fost dus la Iasi, însotit de membrii familiei. Noi am verificat declaratia sa, dar din pãcate aceastã variantã nu se confirmã, nefiind gãsitã arma în casã si nici urme de sânge. În schimb am gãsit sânge în masina sa, care era plinã de praf. Încã nu am gãsit arma, iar noi luãm în calcul si varianta unei tentative de sinucidere. Deocamdatã asteptãm sã putem vorbi cu el, ca sã ne precizeze totusi unde este arma, dupã care vom stabili concret, împreunã, împrejurãrile în care a avut loc incidentul”, ne-a declarat procurorul criminalist Alice Ruja, care se ocupã de cazul respectiv.
Ultima orã!
Asearã la Iasi, la Clinica Maxilo Facialã, Daniel Andrei era înconjurat de prieteni si rude, el fiind pansat la cap si bãrbie, dar constient si în afara oricãrui pericol. A vorbit cu toatã lumea, a mâncat putin, a stat pe hol de vorbã cu pãrintii, fratele si sotia sa. Medicii ieseni au constatat cã rãnile sale sunt superficiale si cã nu existã corp strãin în zona palatinã, starea lui Daniel Andrei fiind foarte bunã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu