Topul celor mai profitabile companii din lume. Liderul a obţinut anul trecut un profit de 44,46 miliarde de dolari

Barlad Online

Revista Forbes a realizat topul celor mai profitabile companii din lume, anul trecut acest titlu fiind obţinut e o companie care a realizat un profit de 44,46 miliarde de dolari.
Producătorul rus de gaze naturale Gazprom a depăşit anul trecut Exxon Mobil şi a devenit compania cu cel mai mare profit din lume, de 44,46 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.
Exxon Mobil a fost cea mai profitabilă companie în 2010. Anul trecut, producătorul american de petrol a avut un profit de 41,6 miliarde de dolari, scrie RIA Novosti.
Pe poziţia a treia s-a situat Industrial and Commercial Bank of China, cu 32,2 miliarde de dolari.
Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat reporterilor, la sfârşitul lunii iunie, că gigantul energetic este pentru al doilea an consecutiv lider la nivel mondial în privinţa veniturilor, iar în privinţa producţiei de petrol şi gaze se află pe locul al doilea.
Potrivit unui clasament Forbes al celor mai mari 25 de companii de petrol şi gaze din lume în acesta an, Gazprom este devansată doar de Aramco, din Arabia Saudită.
Potrivit raportului financiar al Gazprom, profitul a crescut anul trecut cu 35%, la 1.307 miliarde de ruble (44,6 miliarde de dolari). Producţia de gaze naturale a urcat cu 0,9%, la 513,2 miliarde de metri cubi. Exporturile către Europa au avansat abnul trecut cu 8,2%, la 150 miliarde de metri cubi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu