Distracție prin jocurile copilăriei

Barlad Online

Copiii din comuna Vutcani sunt gazdele unor voluntari francezi, cu ajutorul cărora desfășoară o serie de activități recreative.
La inițiativa Asociației “Bună Ziua, copii din România!” Bârlad, cinci voluntari din Franța se află în comuna Vutcani, unde, cu sprijinul primăriei, derulează mai multe activități recreative. Oaspeții, veniți din Grenoble, s-au integrat în mijlocul copiilor, deși se află doar de o zi acolo.
“Sunt plini de entuziasm și energie. Suntem foarte bucuroși să lucrăm cu ei”, a spus Florian, coordonatorul voluntarilor francezi.
Pe parcursul zilei, copiii sunt implicați într-o serie de ateliere interactive, multe având drept scop reînvierea jocurilor copilăriei de altădată. Cei mici sunt purtați în lumea basmelor, desenează sau se relaxează în pași de dans.
“În asociația cercetașilor din Grenoble avem anumite jocuri, pe care le adaptăm la vârsta copiilor. Unele sunt sportive, altele sunt cu cântecele sau creative”, a mai spus Florian.
Silviana Bahrim, primărița de Vutcani, este încântată de inițiativa asociației din Bârlad: “Este o idee bună, iar primăria a venit în sprijinul oaspeților noștri, punându-le la dispoziție clădirea Centrului de Zi, unde beneficiază de toată logistica. Copiii sunt interesați de asemenea activități, mai ales că în perioada vacanței de vară nu dispun de prea multe soluții de petrecere a timpului liber”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu