Mizerie în cele mai mari spitale din județ

Barlad Online

La secția Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență, ustensilele sunt depozitate în toalete. Nu există spații speciale pentru depozitarea lenjeriei murdare, iar circuitele în triajul de la Boli Infecțioase sunt nefuncționale. La spitalul bârlădean, au fost constatate spații improprii pentru bolnavii de TBC, iar în secțiile Infecțioase și Pneumologie selectarea deșeurilor se făcea incorect.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a amendat cu câte 3.000 de lei Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Bârlad, după ce, în cadrul unui control tematic impus de Ministerul Sănătății, a depistat o serie de deficiențe în cele mai mari unități sanitare din județ. Potrivit directorului DSP Vaslui, Mihaela Vlada, la Spitalul Județean, în sala de ecografii și electrocardiograme nu există protocoale de utilizare a substanțelor dezinfectante, la secția Dermatologie ustensilele erau depozitate în toaletă și nu existau spații speciale pentru depozitarea lenjeriei murdare, iar circuitele în triajul de la Boli Infecțioase erau nefuncționale. Totodată, la spitalul bârlădean au fost constatate spații improprii pentru bolnavii de TBC, iar în secțiile Infecțioase și Pneumologie selectarea deșeurilor era necorespunzătoare.
“Am dat două amenzi în valoare de 3.000 de lei fiecare și câteva avertismente. Am transmis, de asemenea, o serie de măsuri în vederea remedierii deficiențelor constatate. Aceleași nereguli au fost depistate și cu ocazia unor verificări anterioare, însă nu au fost îndreptate, motiv pentru care am decis acordarea amenzilor. Într-o unitate sanitară este foarte importantă asigurarea curățeniei, astfel încât pacientul să fie protejat și nu expus unor infecții”, a declarat Mihaela Vlada.
Conducerea Spitalului Județean a cerut, în urma controlului și a sancțiunii primite, o notă explicativă din partea salariaților secțiilor în care au fost constatate nereguli. Potrivit directorului medical, Lelia Croitoru, se va face o analiză, urmând să se decidă dacă amenda le poate fi imputată angajaților care nu au respectat regulile privind igiena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu