REFERENDUM 2012. Documentul prin care Ion Iliescu încearcă să oprească revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni

Barlad Online

Votul la REFERENDUM 2012 s-a încheiat, războiul politic continuă. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, pentru gândul, că lucrează la o scrisoare deschisă, adresată CCR, în care cere Curţii să valideze rezultatul referendumului, în contextul în care "România nu mai are, de mult, 18 milioane de votanţi, ci doar 14 milioane, cel mult 15".
"Rezultatul referendumului este unul foarte bun, cu atât mai mult cu cât, în România, nu mai există 18 milioane de votanţi. Numărul lor a scăzut cu aproximativ 200.000 pe an, iar în străinătate trăiesc între două şi trei milioane de români. Aşa încât, cetăţenii cu drept de vot din ţară nu sunt mai mulţi de 14, cel mult 15 milioane, iar cele nouă milioane participante l-au demis pe Băsescu legal şi constituţional" a declarat Iliescu pentru Gândul. info. El a mai spune că o prezenţă de nouă milioane de oameni la vot este una "foarte bună", mai ales "în codiţiile boicotului iniţiat de PDL.
Iliescu consideră că în absenţa unui astfel de boicot s-ar fi prezentat la urne un milion, un milion şi jumătate mai mulţi români. "Aceasta este esenţa scrisorii mele către CCR. Îmi exprim speranţa, cu argumentele necesare, că CCR va lua în considerare aceşti factori obiectivi şi va valida rezultatul referendumului. Un vot corect, constituţional şi democratic.", a mai spus Iliescu pentru Gândul.
În legătură cu o posibilă coabitare între USL şi Traian Băsescu, Ion Iliescu a afirmat că este târzie o astfel de discuţie. "Asta era de discutat cu luni în urmă, când Băsescu a apelat la acest guvern pentru că PDL nu mai rezista, Boc fusese respins, Ungureanu fusese şi el respins de Parlament, se crease o nouă majoritate parlamentară, iar el ar fi trebuit să ia în considerare această situaţie. Pe când el a fost factorul perturbator al unei coabitări fireşti, normale, aşa cum ar fi trebuit. Acest referndum l-a demis corect şi constituţional, iar el trebuie să se supună acestei situaţii" a mai spus Iliescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu