Tentativă de suicid sau accident? Daniel Andrei s-a împușcat în gură

Barlad Online

Omul de afaceri bârlădean Daniel Andrei a ajuns, ieri, la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad cu o plagă împușcată în zona gurii. Deocamdată nu se știe cu exactitate dacă este vorba despre o tentativă de suicid sau doar un accident. Omul de afaceri a susținut în fața anchetatorilor că încerca  să-și curețe arma, moment în care aceasta s-a descărcat accidental. Procurorii nu cred această poveste, luând în calcul tenativa de suicid.
Șoc în mediul de afaceri și cercurile politice din Bârlad: cunoscutul întreprinzător privat Daniel Andrei a ajuns, ieri, în jurul orei 13, la Urgențe cu o plagă împușcată în zona gurii. Conform diagnosticului pus de medicii bârlădeni, Daniel Andrei a suferit o plagă împușcată cu retenție de corp străin în bolta palatină.
Fostul candidat la Primăria Bârlad a fost adus de o ambulanță chemată de  familia sa, fiind într-o stare destul de gravă: sângera puternic în zona gurii și prezenta leziuni destul de serioase.
“Noi am fost sesizați de către medicii de la Spitalul Bârlad. Din primele cercetări, se pare că domnul Andrei a ajuns acasă în jurul 13 și, în momentul în care a intrat în louința dumnealui, femeia care are grijă de casă a observat că are gura plină de sânge. Deocamdată, nu știm cu exactitate ce anume s-a întâmplat și care au fost exact circumstanțele. Este posibil ca incidentul să se fi produs în timp ce se afla în mașină în fața locuinței, sau chiar în curtea dumnealui”, ne-a declarat comisarul - șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad.
După ce a beneficiat de primele îngrijiri, medicii bârlădeni au decis ca omul de afaceri să fie transferat de urgență la Clinica de chirurgie maxilo-facială din Iași, unde urmează să primească tratamentul adecvat.
Aceeași întâmplare,  două povești
Daniel Andrei le-a spus medicilor că a fost victima unui nefericit accident. El deține legal un pistol cu bile de cauciuc, iar în momentul în care s-a produs incidentul, se afla la locuința fratelui său și se juca cu pistolul, care s-a descărcat accidental.
În fața procurorului de caz Alice Ruja, povestea este în linii mari aceeași, însă unele amănunte semnificative diferă: omul de afaceri a declarat că la momentul producerii incidentului se afla la domiciliul său, din cartierul Munteni, strada căpitan Grigore Ignat, și nu la locuința fratelui, cum le-a spus medicilor. Apoi, a spus că în timp ce își curăța arma, aceasta s-a descărcat accidental, iar proiectilul i-a pătruns în gură. Deci nu se juca cu ea.
Anchetatorii au dubii în privința ambelor povești.
“Practic, noi luăm în calcul și varianta unei tentative de suicid din mai multe considerente. Dumnealui susține că tocmai ce își curăța arma la domiciliul său. Însă, din primele cercetări efectuate la fața locului, nu am reușit să găsim nici arma și nici nu am descoperit vreo picătură de sânge. Doar în mașina dumnealui (un Porsche Cayenne, n.r.), pe locul șoferului am găsit câțiva stropi de sânge. Însă, nu am găsit nici în mașină arma și e posibil ca totul să se fi petrecut în altă parte, în exteriorul mașinii. S-ar putea chiar ca locul incidentul să fie undeva pe un câmp, mai ales că mașina era plină de praf. Dar, deocamdată, ancheta este abia la început și urmează să stabilim cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident”, ne-a declarat procurorul Alice
Ruja.
De pe înregistrările sistemului video de supraveghere pe care omul de afaceri îl are instalat la locuința sa, anchetatorii au putut vedea cum acesta, în jurul orei 13, intră în curte și în casă. Însă, nici vorbă despre curățatul armei. Mai mult, se vede că omul era rănit în zona gurii, însă cu o stare și prezență de spirit destul de bună. Practic, omul a așteptat, oarecum liniștit, sosirea ambulanței care a venit și i-a acordat primul ajutor, după care l-a transportat la spitalul bârlădean.
Un gest inexplicabil
Anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate un alt mister al acestui caz: ce anume l-a împins pe Daniel Andrei să recurgă la acest gest, dacă se va adeveri că a fost vorba despre o tentativă de suicid? După cum bine se știe, la cei 38 de ani, Daniel Andrei este un prosper om de afaceri. În ciuda crizei economice, Daniel Andrei a reușit să dezvolte afaceri prospere, fiind la zi cu plata contribuțiilor la bugetul local și de stat.
În vara acestui an, s-a remarcat în viața politică bârlădeană, fiind unul dintre contracandidații actualului primar Constantin Constantinescu. Dovadă stau și cele trei posturi de consilier municipal pe care a reușit să le scoată pentru PP-DD. Ulterior, omul de afaceri a renunțat la mandatul său de consilier local, manifestându-și  intenția însă ca la alegerile parlamentare din toamnă să candideze pentru o funcție în Parlamentul României.
Legat de cariera sa politică, circulă  deja un zvon care se dorește a fi o explicație a gestului său extrem de ieri. În timpul camapaniei electorale din vară, împotriva sa au existat mai multe plângeri, inclusiv din partea celor de la PSD, cum că ar fi oferit mită mai multor oameni pentru a-l vota. S-a spus chiar că Daniel Andrei ar fi oferit diferite sume de bani celor care i-ar fi făcut dovada, în ziua alegerilor, că au pus ștampila “Votat” în dreptul său. Totuși, cel puțin până în momentul de față, această variantă nu prea stă în picioare.
“Într-adevăr, au existat la adresa domnului Andrei mai multe plângeri de acest gen. Dacă nu mă înșel, cred că au fost vreo șase la număr. Noi am efectuat verificări în toate acestea, în cazul unora au fost deja finalizate, iar la celelalte încă se mai efectuează cercetări. Însă, tot ceea ce pot să vă spun este că, actualmente, față de domnul Daniel Andrei nu este începută urmărirea penală pentru nici o infracțiune. Prin urmare, nu cred că există vreo legătură între ceea ce tocmai i s-a întâmplat dumnealui și aceste plângeri făcute la adrea dumnealui”, ne-a declarat comisarul - șef Vasile Chelaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu