Ionut Rebegea: «PDL Vaslui va fi o surprizã pentru toti»

Barlad Online

Ionut Rebegea, de 31 de ani, de profesie economist, este presedintele Organizatiei Judetene de Tineret a PDL Vaslui din mai 2011. Într-un timp relativ scurt, a reusit sã construiascã o echipã puternicã, în care deja s-au fãcut remarcati multi tineri valorosi. Ionut Rebegea ocupã locul cinci pe lista de consilieri judeteni a PDL.
Reporter: Un tânãr pe a cincea pozitie a listei de consilieri judeteni a PDL Vaslui. Este o “concesie” fãcutã de seniori tinerilor sau consecinta unei politici de promovare a tinerilor?
Ionut Rebegea: Dupã cum s-a observat si la nivel national, PDL este singurul partid care promoveazã în mod real tinerii. Sincer, sunt surprins cã noul prim-ministru desemnat doreste sã formeze un Guvern cu o medie de vârstã atât de ridicatã… Probabil generatia tânãrã lipseste cu desãvârsire din USL. Revenind la întrebare, nu se poate spune cã este o concesie fãcutã de seniori, deoarece chiar acestia au venit cu propunerea ca tinerii sã fie reprezentati în Consiliul Judetean. Au remarcat forta grupului nostru, au luat la cunostintã de nemultumirile noastre fatã de autoritãtile locale si au decis cã trebuie sã participãm activ pentru a ne face auziti. Acesta este motivul pentru care Organizatia de Tineret a PDL Vaslui a obtinut pozitia a cincea pe listele Consiliului Judetean. Asadar, as spune cã este o victorie nu a mea, ci a unei întregi echipe.
Rep.: Cum aratã “candidatul ideal” la functia de consilier judetean?
Ionut Rebegea: Candidatul ideal este greu de definit, deoarece asteptãrile oamenilor sunt asa de mari, încât este greu sã cuprinzi toate trãsãturile necesare. Cred cã un candidat foarte bun pentru functia de consilier în Consiliul Judetean trebuie sã aibã urmãtoarele atribute: vârsta cuprinsã între 30 si 45 de ani, experientã în domeniul în care activeazã, sã poatã arãta ce a fãcut concret pânã în momentul în care a decis sã candideze la aceastã functie, de preferintã studii economice si, nu în ultimul rând, sã înteleagã cã aceastã functie este pentru a se pune în slujba comunitãtii, nu pentru a-si rezolva anumite probleme personale sau ale apropiatilor.
Rep.: Intrarea PDL-ului în opozitie afecteazã sansele candidat ilor partidului la alegerile locale?
Ionut Rebegea: Nu cred cã electoratul se mai lasã influen- tat atât de usor de schimbãrile de la Bucuresti. Electoratul stie foarte clar cã judetul Vaslui este condus de 22 de ani de aceiasi oameni, care se rotesc între ei, si cã PDL, în judetul nostru, a fost în opozitie. Din aceste motive, nu cred cã miscãrile la nivel national vor influenta rezultatul în judet.
Rep.: De-a lungul ultimilor ani, PDL a luat foarte multe mãsuri nepopulare. Este, în acest context, calitatea de membru PDL un risc?
Ionut Rebegea: PDL este un partid care în ultimii patru ani a avut de ales între populism si modernizarea statului. A ales a doua variantã, si mã bucur cã a ales asa, chiar dacã se poate ca apartenenta unui candidat la acest partid sã fie un risc. Totodatã, sunt convins cã oamenii au înteles cã cele mai multe mãsuri luate de PDL vor avea efecte pozitive pe termen mediu si lung.
Rep.: Ce pãrere aveti despre cei care, pe final de mandat, pãrãsesc PDL-ul pentru formatiuni mai “primitoare”?
Ionut Rebegea: Eram sigur cã vor exista astfel de plecãri. Apreciez totusi faptul cã în judetul nostru parlamentarii PDL au arãtat cã au coloanã vertebralã si nu s-au lãsat pãcãliti de fel de fel de politruci care au ajuns chiar sã ameninte un prim-ministru care si-a manifestat intentia sã viziteze judetul Vaslui. Cred cã astfel de comportamente trebuie sanctionate dur de cãtre electorat, fãrã a mai tine cont de apartenent a politicã. Nu vom avea o clasã politicã în care oamenii sã aibã încredere dacã se tot infiltreazã astfel de personaje cu derapaje grave de comportament.
Rep.: Ce scor electoral credeti cã va realiza PDL Vaslui la aceste alegeri locale?
Ionut Rebegea: PDL Vaslui va fi o surprizã pentru toti, va avea un scor cu mult peste media nationalã. Avem o echipã tânãrã si dinamicã, avem un candidat la Consiliul Judetean care, vã asigur, dã fiori Aliantei Socialiste. Nu vreau sã dau o cifrã exactã, dar vã asigur ca echipa formata în jurul lui Dan Marian va maximiza rezultatul, deoarece venim cu proiecte concrete pentru judet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu