ULTIMUL TUN

Barlad Online

Buzatu si Mihalachi, încã o afacere cu terenuri!?
AFACERE Astãzi, consilierii judeteni sunt chemati sã decidã asupra unei probleme aparent neînsemnate: trecerea unei suprafete de zece hectare de livadã din administrarea Muzeului Judetean în cea a Consiliului Judetean. Ori, livada cu pricina valoreazã în jur de 150.000 de euro si se spune cã ar exista si unele persoane interesate sã preia afacerea, cu complicitatea lui Buzatu and comp. Este greu de crezut cã salariatii Consiliului Judetean vor merge la muncã în livadã, la Dãnesti, ceea ce înseamnã cã s-au stabilit deja “câstigãtorii”, adicã acele persoane care vor prelua livada pentru propriul interes.
Consilierii judeteni vor trebui sã aprobe – cei de la PSD si PNL au obligatie de la partid! – “transmiterea unui teren în suprafatã de 10,35 ha livadã, proprietate publicã a judetului Vaslui, din administrarea Muzeului judetean „Stefan cel Mare” Vaslui în administrarea Consiliului judetean Vaslui”, una din cele mai ciudate miscãri de terenuri din ultimii ani. Miscarea este bine gânditã si se practicã în administratia localã. Terenul este mutat în curtea Consiliului Judetean, care trece imediat suprafata de livadã în proprietatea privatã a judetului, dupã care se terenul se poate vinde. Iatã cum explicã Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, miscarea de terenuri din capãtul judetului: “Prezentul proiect de hotãrâre este initiat ca urmare a propunerii formulate prin adresa nr.377/15.05.2012 de cãtre Muzeul judetean „Stefan cel Mare” Vaslui, prin care ne face cunoscut cã nu poate întretine financiar si material plantatia pomicolã (livadã) în suprafatã de 10,35 ha, situatã în localitatea Emil Racovitã, comuna Dãnesti, judetul Vaslui. Cererea institutiei mai sus mentionate, a fost motivatã de faptul cã lucrãrile de întretinere si extindere a acestei plantatii pomicole presupune un buget de cheltuieli mult mai mare si un personal specializat în domeniu, iar institutia muzealã nu dispune de fondurile necesare si nici de personal specializat. Ca urmare a acestui fapt, prin proiectul de hotãrâre supus dezbaterii, se propune transmiterea unui teren în suprafatã de 10,35 ha livadã, proprietate publicã a judetului Vaslui, din administrarea Muzeului judetean „Stefan cel Mare” Vaslui în administrarea Consiliului judetean Vaslui”. La final, explicã si ceea ce va urma, adicã vânzarea terenurilor spre amicii de partid de la PSD: “Potrivit prevederilor art. 866, art. 867 si art. 868 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil, republicatã, cu modificãrile ulterioare, coroborate cu cele ale art.123 din Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, consiliile judetene hotãrãsc ca bunurile ce apartin domeniului
public de interes judetean, sã fie date în administrare regiilor autonome si institutiilor publice, sã fie concesionate sau închiriate”. Rãmâne de vãzut ce vor decide consilierii judeteni în fata acestei manevre mai mult decât evidente a conducerii CJ Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu