«Daca nu fac, demisionez!»

Barlad Online

Andrei Daniel, candidatul PP-DD la functia de primar al municipiului Bârlad, a lansat, de câteva zile, o campanie furibundã împotriva primarului în functie, Constantin Constantinescu. Miercuri si joi, campania a fost completatã cu douã dezbateri publice, la care au fost invitati sã ia parte salariati ai SC Rulmenti SA si pensionarii din municipiu. Ambele întrevederi s-au lãsat cu discutii constructive între pãrti, dar mai ales cu o promisiune fermã a candidatului PPDD: dacã nu reuseste sã îsi respecte angajamentele asumate, Andrei Daniel va renunta în cel mult doi ani la mandatul în fruntea Primãriei Bârlad!
Prima întâlnire din calendarul fixat de Andrei Daniel i-a vizat pe membrii de sindicat de la Rulmenti Bârlad. Fãrã a fi fost vreo actiune organizatã de formatiunea sindicalã din care fac parte, oamenii au declarat cã au acceptat dezbaterea pentru a cunoaste mai bine candidatul PP-DD. În total, joi seara, de la ora 17.00 au rãspuns invitatiei peste 40 de persoane. Alãturi de Andrei Daniel, în prezidiu a fost si Nelu Maftei, candidatul PPDD la presedintia Consiliului Judetean Vaslui. Andrei Daniel a prezentat o serie de acte care ar demonstra activitãtile dubioase ale actualei conduceri a Primãriei. “Noi am sesizat presedintele tãrii, primul ministru, DNA, SRI, SIE, mass-media localã si nationalã, toate institutiile oficiale ale statului român”, a spus Andrei Daniel, care, ulterior, a prezentat si o serie de documente care aratã cum, în 2004, un consilier local de la acea vreme, Viorel Dumitrasc, a solicitat Consiliului Local Bârlad sã refacã imobilul Bãii Comunale pe banii lui, urmând ca apoi sã-si recupereze investitia. “Acum, dupã opt ani, acelasi Viorel Dumitrasc, face reabilitarea Bãii Comunale, pe care îl transformã într-un Centru SPA, pe bani publici, împrumutati de la bancã de primãrie. Existã documente la tot ce am spus eu, le aveti în mapã”, a mai spus Andrei Daniel.
Si pensionarii au probleme
Andrei Daniel a furnizat informatii similare si grupului de pensionari care a fost prezent la dezbaterea de ieri. Numai cã, de aceastã datã, problemele ridicate de vârstnici au fost mult mai dureroase. Oamenii au vorbit despre lipsa canalizãrilor, despre specula din pietele orasului si costul foarte mare al unui bilet de cãlãtorie pe mijloacele de transport din comun si, nu în ultimul rând, despre pretul foarte mare al apei potabile. “Vedeti, exact asa vreau sã lucrez eu! Cu dumnevoastrã! Împreunã cu dumneavoastrã! Cred cã mai mult decât pãrintii si profesorii nostri, care sunt acum pensionari, nimeni nu o duce mai greu în acest oras. Si, cu toate astea, se furã fãrã întrerupere! Dar vã întreb de ce nu aveti niciun reprezentant în Consiliul Local, în Primãrie?! Vã spun eu! Pentru cã sunteti costisitori si pentru cã sunteti incomozi. Eu vreau sã lucrez cu oameni tineri, care au putere de muncã si care sunt energici, dar mai ales cu dumneavoastrã, care aveti experienta care ne trebui nouã, tuturor celor care formãm aceastã echipã. Suntem o echipã tânãrã, care nu poate functiona fãrã dumneavoastrã. A strigat cineva din salã cã pentru dumneavoastrã conteazã fapta, nu vorba. Perfect de acord! De aceea, vã dau în scris cã eu în cel mult doi ani de zile renunt la functia de primar, dacã nu vã voi ajuta concret! Vreau sã vã ajut creând locuri de muncã, în special pentru cei cu pensii mici si care sunt activi. Avem un program în acest sens, care prevede 500 de astfel de slujbe pentru dumneavoastrã. Tot ce aveti de fãcut este sã alegeti cum doriti la Consiliul Local, însã pe Andrei Daniel primar!”, a încheiat Andrei Daniel, candidatul PP-DD la Primãria Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu