Expoziție în scop caritabil

Barlad Online

Doi bârlădeni, tată și fiică, vernisează astăzi o expoziție comună de icoane cu tema “Fereastră către credință”. Evenimentul este dedicat Roxanei-Mădălina, o adolescentă bolnavă de cancer, iar banii strânși din vânzarea lucrărilor îi vor fi donați.
O elevă de clasa a VII-a de la Școala de Muzică și Arte Plastice “N.N. Tonitza” Bârlad, ocupanta premiului I la faza locală a Olimpiadei de meșteșuguri tradiționale în 2011 și 2012, vernisează astăzi cea de-a doua expoziție de icoane din carieră. Manuela-Anamaria Buclea și tatăl ei, Cristian Buclea, vor expune peste 80 de icoane realizate în stilul artei tradiționale specifice zonei Sibiului. Expoziția “Fereastră către credință” va fi vernisată astăzi, de la ora 17, în sala de consiliu a Casei de Cultură “George Tutoveanu” Bârlad, prezentarea lucrărilor urmând a fi făcută de profesorul Dionisie Gradu. Icoanele vor fi puse în vânzare, iar banii adunați vor fi depuși în contul deschis pentru Roxana-Mădălina, elevă în clasa a X-a la Liceul teoretic “Mihai Eminescu”, bolnavă de cancer osos.
“Am crescut în același cartier cu Roxana și m-a impresionat povestea ei. Nu am scos niciodată la vânzare icoanele pictate de mine sau de tatăl meu pentru că nu am putut să ne despărțim de lucrări. Dar ne dorim să îi fim alături și ne-am decis facem această expoziție în scop caritabil”, a declarat Manuela.
Cristian Buclea ne-a spus că este de profesie lăcătuș de întreținere și reparații la Rulmenți SA, dar i-a plăcut dintotdeauna să deseneze.
L-au fascinat lucrările lui Nelu Grădeanu și a fost ucenicul acestuia timp de trei luni. Apoi s-a apucat să lucreze acasă, iar fiica sa, care avea doar 12 ani pe atunci, a insistat să picteze alături de el. Așa și-au descoperit vocația. Toate lucrările lor sunt realizate în ulei cu foiță de aur. Majoritatea icoanelor sunt pictate pe sticlă, dar în expoziție se vor regăsi și icoane pe lemn, piatră, farfurii și vase de ceramică. Toate vor fi puse în vânzare la prețuri între 30-250 de lei.
Amintim că Roxana-Mădălina a fost diagnosticată în luna martie a.c. cu osteosarcom osteoblastic. Tratamentul cu citostatice îl face într-un spital din Trieste - Italia. Medicii italieni o vor opera și sunt șanse reale de a fi vindecată. Tratamentul și operația costă 45.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu