Cronica neagra

Barlad Online

Cuțitarii din Băcani
Un adolescent a fost înjunghiat în spate de un consătean certat cu legea.
Duminică seară, în jurul orei 21.30, pe o uliță din satul Suseni, comuna Băcani, a izbucnit un conflict spontat între câțiva tineri, care s-a lăsat cu vărsare de sânge. În urma incidentului, un tânăr de 17 ani a fost înjunghiat în spate de un bărbat de 26 de ani, din aceeași comună (satul Vulpășeni). După ce a înfipt cuțitul în el, agresorul a urcat la volanul unei mașini, deși nu posedă premis de conducere, și a fugit de la locul faptei.
Victima a fost transportată la spitalul bârlădean, unde i s-a pus diagnosticul de “plagă înjunghiată hemitorace stâng” și a fost internată la Chirurgie.
“Pe numele agresorului a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, port fără drept de cuțit și conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis”, ne-a declarat inspector principal Mihaela
Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Nouă furturi într-o noapte
În noaptea de joi spre vineri, trei tineri din Crețești au sustras acumulatorii auto de la nouă autoturisme parcate în diferite locuri din Huși. După comiterea fiecărei fapte, ei ascundeauprada, urmând să o recupereze la momentul oportun.
La un moment dat, cei trei au fost observați de un echipaj de poliție care patrula în zonă, iar tinerii (Marin D. - 27 de ani,
Remus T. - 22 de ani și Alexandru l. - 17 ani) s-au speriat și au luat-o la fugă. Cei trei au fost reținuți de polițiști. Pe numele a doi dintre ei au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile (minorul Alexandru L. este cercetat în stare de libertate) pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Ciocnire violentă
Ieri dimineață, pe DN 24, pe raza comunei Văleni, un autoturism a lovit violent o mașină care staționa pe marginea părții carosabile. Polițiștii rutieri ajunși la fața locului au stabilit că șoferul, care circula dinspre Iași către Vaslui, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare din cauza neatenției.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a altor două persoane care călătoreau cu el. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Șoferul (Andrei P, 29 de ani) a fost diagnosticat cu “plăgi contuze mâna stângă”, iar cei doi pasageri, cu “politraumatism”.
Albina ucigașă
Un sătean de 50 de ani, din Șuletea, se zbate între viață și moarte în secția ATI-Reanimare a spitalului bârlădean după ce a fost înțepat de o albină. Bărbatul a fost adus la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” sâmbătă după-amiază, în șoc anafilactic. Medicii l-au resuscitat și i-au administrat tratamentul specific. În ciuda efortului depus de cadrele medicale,
pacientul a intrat în comă și șansele de salvare sunt extrem de mici.
“Pacientul este monitorizat în permanență. Din păcate, este în comă și prognosticul este extrem de rezervat. La unitatea nosatră am mai avut în acest an câteva persoane cu reacție alergică la înțepătură de albină, dar nu au mai fost cazuri în șoc anafilactic”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
Țigări ascunse în cozonaci
Patru româno-basarabeni au fost prinși la frontieră, la sfârșitul săptămânii trecute, cu țigări de contrabandă.
“Metodele de ascundere a acestor produse accizabile au fost dintre cele mai diverse: în cabina și în remorca mijlocului de transport, în bagajele personale ale pasagerilor, în colete și, mai nou, în cutii de suc și în cozonac”, ne-a declarat Irina Gheucă-Mirică, purtător de cuvânt la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.
Autoritatea vamală a luat măsura confiscării întregii cantități de produse de contrabandă (9.660 de țigarete), a sancționat persoanele în cauză cu câte o amendă de 5.000 de lei și, în două dintre cazuri, a dispus indisponibilizarea mijloacelor de transport până la plata amenzilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu