Premiați pentru creație literară

Barlad Online

Concursului Internațional de Creație Literară “George Tutoveanu” Bârlad și-a desemnat câștigătorii. Au participat aproape 350 de elevi din țară și străinătate.
Sâmbătă, 19 mai, în sala Teatrului “Victor Ion Popa” Bârlad, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor din cadrul celei de-a VI-a ediții a Concursului de creație literară pentru copii “George Tutoveanu”. La manifestare a luat parte profesorul și scriitorul C.D. Zeletin - președintele de onoare al Academiei Bârlădene. Concursul este organizat de profesorii catedrei de limba și literatura română a Școlii generale “George Tutoveanu” nr. 11 Bârlad și este inclus în calendarul activităților extrașcolare al Ministerului Educației.
Concurența a fost acerbă. S-au înscris 284 de elevi de clasele II-VIII, din 32 de județe și din București. În plus, au participat 56 de elevi din străinătate: Germania, Italia, Spania, Luxemburg, Lituania și Turcia. Selecția a fost făcută de un juriu alcătuit din profesori de română și scriitori. Potrivit regulamentului, concursul are două secțiuni: proză și poezie. Premiile au fost acordate pe mai multe categorii de vârstă: clasele II-V, V-VI și VII-VIII. Numele premianților a fost publicat pe site-ul instituției organizatoare, www.scoalagtutoveanu.ro.
Paula Dascălu, profesor coordonator, ne-a declarat: “Ediția a VI-a a acestui concurs de creație literară a dobândit din acest an caracter internațional. A fost o reușită din toate punctele de vedere. Numărul concurenților a fost mult mai mare decât în ediția anterioară. Juriul a apreciat că lucrările înscrise au fost de un nivel înalt”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu