Nu mai vrem cămin de bătrâni

Barlad Online

Președintele CARP Bârlad se gândește să renunțe la proiectul căminului de bătrâni din localitate.
“A fost ceva euforic. Cei de atunci nu și-au dat seama ce implică acest lucru. Nu mai vrem cămin de bătrâni, că nu avem cum să ne descurcăm cu el”, au declarat prefectului de Vaslui, Radu Renga, reprezentanții Casei de Ajutor reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad.
Epopea acestei construcții a început în 2002, când CARP a încheiat un protocol cu Consiliul Local (CL) Bârlad și Ministerul Muncii pentru a ridica un cămin de bătrâni la standarde europene, cu 82 de locuri. Pentru această investiție CARP venea cu nouă miliarde de lei vechi, CL - 29 de miliarde, iar Ministerul Muncii - opt miliarde. În timp, s-a ajuns ca ministerul să contribuie cu 24 de miliarde, CARP cu 17 miliarde, iar CL  Bârlad cu doar trei miliarde.
Lucrările au fost tergiversate, prețul materialelor de construcție a crescut și, la acestă oră, căminul e ridicat doar în proporție de 90%. Cei de la CARP, care ar fi trebuit să devină proprietari, nu-l mai vor. Au calculat și au ajuns la concluzia că nu-și permit să întrețină un cămin cu 82 de beneficiari.
“Dacă s-ar găsi banii pentru finalizare, conform protocolului încheiat atunci, căminul ar intra în administrarea noastră. Ar trebui să angajăm personal ca să întreținem cei 82 de bătrâni. Nu ne permitem sub nicio formă acest lucru. Noi nu mai vrem clădirea, vrem banii pe terenul de sub ea”, a spus președintele CARP Bârlad, Nicolaie Mihai.
Prefectul a ajuns la concluzia că singura soluție este schimbarea destinației clădirii: “Eu vă înțeleg puncttul de vedere. Este destul de costisitor să întreții un astfel de cămin. Cel mai probabil, va trebui schimbată destinația clădirii. Va trebui însă să analizez problema mai bine, să discut și cu cei de la minister. Mai mult, vrem să-i implicăm și pe cei de la Consiliul Județean. Ar putea să ne ajute. Ar fi păcat totuși să nu fie finalizată o clădire în care s-au investit atâția bani”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu