Muzicieni de excepție

Barlad Online

Muzeul “Vasile Pârvan” a organizat, la fel cum ne-a obișnuit din edițiile anterioare ale Zilelor Culturale ale Bârladului, un concert extraordinar susținut de muzicieni de elită. Azi, de la ora 20.45, la Pavilonul muzeal
“Marcel Guguianu”, are loc un recital de zile mari susținut de doi dintre cei mai mari instrumentiști români care au cântat și încântat publicul meloman din toate colțurile lumii: violonistul Gabriel Croitoru, prof.univ.dr. la Universitatea Națională de Muzică București, și pianistul Mihai Ungureanu, director artistic la Filarmonica din Craiova.
“Cei doi muzicieni vor cânta la Bârlad pentru prima dată și vor oferi, cu siguranță, un spectacol de zile mari. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile. În sală vor fi aproximativ 300 de scaune”, ne-a declarat Mircea Mamalaucă, directorul muzeului.
Tot astăzi, de la ora 10.30, muzeul bârlădean va lansa cel de-al VII-lea număr al revistei “Acta Musei Tutovensis” și primul număr al revistei “Perseus”. Ulterior se vor deschide comunicările științifice pe secțiuni. Zilele muzeului bârlădean se vor închide duminică, 27 mai, când va avea loc lansarea cărții “Studii și Aarticole de numismatică”, de prof. Marian Bolum.
“La sesiunea de comuncări științifice din acest an vor participa aproximativ 60 de specialiști din țară și Republica Moldova. Printre invitații speciali îl avem și pe prof.univ.dr. Vlad Codrea, de la Universitatea «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca, un colaborator mai vechi de-al nostru, care ne-a anunțat că va oferi muzeului bârlădean un cuib cu ouă de dinozaur descoperite în anii trecuți în munții Hațegului”, a mai spus Mamalaucă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu