Candidatul PP-DD la Primăria Bârlad, acuzat de mită electorală

Barlad Online

Daniel Andrei, candidat la funcţia de primar al municipiului Bârlad din partea Partidului Poporului-Dan Diaconesscu (PP-DD) este acuzat de conducerea filialei Vaslui a Uniunii Social Liberale (USL) că înclacă legea electorală şi că oferă mită oamenilor în plină campanie electorală.
Acuzele USL-iştilor vin la câteva zile după ce Daniel Andrei a decis să organizeze un „Concurs de idei pentru dezvoltarea Bârladului", la finalul căruia câştigătorii vor primi 50 de telefoane mobile, 20 de aparate foto, 20 de MP3-uri, 10 biciclete, marele premiu constând într-un autoturism.
Prin vocea preşedintelui Organizaţiei Judeţene Vaslui a Partidului Social Democrat (PSD), Dumitru Buzatu, usl-iştii au anunţat că au depus o contestaţie la Biroul Electoral de Circumscripţie Bârlad, considerând că această iniţiativă este, de fapt, o formă mascată de a oferi mită electorală locuitorilor din oraşul rulmenţilor.
„Am depus, deja, o contestaţie împotriva candidatului PP-DD la Primăria Bârlad care a organizat acest concurs. Noi considerăm că, de fapt, asta este o modalitate mascată de o oferi oamenilor mită electorală şi, orice astfel de iniţiative, vor fi sesizate organelor de anchetă", a declarat Dumitru Buzatu.
„Domnul daniel Andrei trebuie să ştie că staff-ul său de campanie a făcut o ilegalitate prin organizarea acestui concurs. Vreau să îi anunţ pe cei care îl împing pe domnul Andrei spre puşcărie că şi ei se fac vinovaţi şi riscă aceeaşi pedeapsă. S-a încălcat legea electorală. Vom stărui ca acest concurs să nu aibă loc, iar vinovaţii să plătească", a completat şi deputatul social democrat, Adrian Solomon.
adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Vaslui despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu