TOVARÃSUL BUZATU, LA LIVADÃ!

Barlad Online

Buzatu reface CAP-urile…în glumã!
“LA MISTO” “Vreau sã fac o cooperativã agricolã de productie la Dãnesti”. Asa si-a explicat, ieri, Dumitru Buzatu gestul de a prelua la Consiliul Judetean suprafata de 10,35 ha din zona casei memoriale “Emil Racovitã”, dupã ce ziarul nostru a prezentat intentia conducerii CJ Vaslui de a da un tun imobiliar cu o suprafatã mare de livadã, pe ultima sutã de metri de mandat. Miticã Buzatu si colegul de partid si de conducere din Consiliul Judetean, presedintele Vasile Mihalachi, si-au amintit de vremurile trecute, când “tovarãsii” dictau când si cine merge la muncã patrioticã. De data asta, Buzatu and comp. au un plan si mai ciudat. Vor sã trimitã specialistii în drumuri de la societatea Lucrãri Drumuri si Poduri SA sã prãseascã în livada de la Dãnesti, atunci când nu vor avea lucrãri prin judet. Ce va face Buzatu cu miliardele pe care le va obtine din livadã si care ar trebui sã devinã venituri la Consiliul Judetean? Nimeni nu stie, cert este cã în curând vom auzi cã au apãrut “investitori” dispusi sã punã mâna pe o avere frumusicã în nordul judetului, la granita cu judetul Iasi.
S-a aprobat trecerea livezii de la Dãnesti în ograda Consiliului Judetean, dupã o sedintã destul de penibilã. S-a aprobat “transmiterea unui teren în suprafatã de 10,35 ha livadã, proprietate publicã a judetului Vaslui, din administrarea Muzeului judetean <<Stefan cel Mare>> Vaslui în administrarea Consiliului judetean Vaslui”, la mai putin de douã sãptãmâni de la sesizarea conducerii Muzeului Judetean, care anunta sefii din Palatul Administrativ cã nu “au cu ce”. Mihalachi si Bichinet au încercat sã glumeascã. “Dl. Bichinet zice cã ar vrea si dânsul cam douã hectare din livadã”, a bravat Mihalachi. “Prezentul proiect de hotãrâre este initiat ca urmare a propunerii formulate prin adresa nr.377/15.05.2012 de cãtre Muzeul judetean <<Stefan cel Mare>> Vaslui, prin care ne face cunoscut cã nu poate întretine financiar si material plantatia pomicolã (livadã) în suprafatã de 10,35 ha, situatã în localitatea Emil Racovitã, comuna Dãnesti, judetul Vaslui. Cererea institutiei mai sus mentionate a fost motivatã de faptul cã lucrãrile de întretinere si extindere a acestei plantatii pomicole presupune un buget de cheltuieli mult mai mare si un personal specializat în domeniu, iar institutia muzealã nu dispune de fondurile necesare si nici de personal specializat. Ca urmare a acestui fapt, prin proiectul de hotãrâre supus dezbaterii, se propune transmiterea unui teren în suprafatã de 10,35 ha livadã, proprietate publicã a judetului Vaslui, din administrarea Muzeului judetean <<Stefan cel Mare>> Vaslui în administrarea Consiliului Judetean Vaslui”, a explicat Mihalachi în expunerea de motive.
Mihalachi si Buzatu si-au frecat mâinile
La sedinta de ieri, atât Dumitru Buzatu, cât si Vasile Mihalachi, au încercat sã spunã cã nu au interese ascunse si sunt mânati doar de binele judetului. Or, sefii CJ au scos deja 200 de milioane de lei vechi din bugetul judetului pentru plantarea unor pomi noi în aceastã livadã, semn cã existã un mare interes pentru cele zece hectare de plantatie. “Nu este livadã pe toatã suprafata, ci doar pe cinci-sase hectare. Au fost niste pomi ornamentali care au fost scosi si s-au plantat copaci în loc. Vrem sã dãm livada celor de la Drumuri si Poduri Judetene, care sã angajeze câtiva tehnicieni care sã facã treabã acolo, în numele LDP. Pãi, cei de la Drumuri si Poduri au deja 50 de salariati si dacã au o perioadã în care nu au de treabã pot sã meargã sã prãseascã la Dãnesti, cu totii”, a explicat Mihalachi, stârnind zâmbete din partea consilierilor judeteni. Adicã, oamenii specializati în bitum si pietris vor fi trimisi cu sapele în spinare la granita cu Iasul pentru a trudi pe livada din care se vor înfrupta sefii CJ Vaslui. Interesantã gândire, la care a achiesat si vicepresedintele Buzatu. “Trebuie un fel de administrator acolo. Va trebui sã ne asigurãm cã livada este bine întretinutã. Nu puteam face treaba asta cu trei angajati de la Muzeul Judetean. Vom schimba toti copacii si în trei-patru ani vom intra pe rod. Dacã LDP nu se va descurca singurã, va angaja un tehnician”, a spus Buzatu. Mihalachi a încercat si varianta ironicã a lucrurilor. “Uãi, Chiriac (Laurentiu Chiriac, directorul Muzeului Judetean, n.r.), de câte ori ai fost la Dãnesti?”, s-a adresat el cãtre reprezentantul muzeului. “De cinci-sase ori, dom’ presedinte”. “Dacã tu ai fost de sase ori înseamnã cã eu am fost de 20 de ori. Las-o baltã, ai fost de maxim douã ori”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu