Bârlãdean omorât în bãtaie de fiul concubinei

Barlad Online

Un pensionar în vârstã de 67 de ani, din Bârlad, a fost bãtut crunt de fiul concubinei sale. Cu multiple coaste rupte, cu fata zdrobitã si multe alte leziuni grave, bãrbatul si-a dat ultima suflare câteva ore mai târziu, pe patul spitalului din localitate. Individul care i-a provocat moartea, un puscãrias abia iesit din închisoare pentru, culmea, bunã purtare, este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte si a fost deja arestat pentru 29 de zile.
Tragedia s-a produs marti searã. Mihai Iordache, de 67 de ani, a suferit niste leziuni atât de grave încât, putin dupã ora 21.00, inima i-a cedat. Degeaba au încercat medicii Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman“ Bârlad sã îl resusciteze, pensionarul, care avea o constitutie firavã, a murit. „Pacientul a fost adus asearã (marti, n.r.), în jurul orei 19.00. Era în comã de gradul III si avea multiple traumatisme prin agresiune. Din pãcate, în ciuda eforturilor fãcute de medici, a intrat în stop cardio-respirator si nu a mai putut fi resuscitat. Decesul a fost pronuntat la ora 21.20“, ne-a spus dr. Gabriela Danis, directorul medical al unitãtii medicale. În timp ce bãtrânul îsi dãdea duhul, individul care i-a provocat moartea se afla deja în fata procurorilor si dãdea explicatii. Este vorba despre Ionut Vrabie, de 25 de ani, fiul concubinei pensionarului.
Firul evenimentelor
Tânãrul abia iesise din puscãrie dupã o condamnare de 3 ani pentru furt. Desi mai avea de ispãsit 296 de zile, pe data de 28 martie 2012, a fost eliberat pentru bunã purtare. A plecat direct la Zorleni, unde s-a angajat ca cioban la o stânã. Marti, însã, la ora 09.00, a venit la Bârlad si a luat toate crâsmele la rând. Dupã ce s-a îmbãtat bine, a mers glont la garsoniera mamei sale, de pe strada Victor Ion Popa (Blocul CFR), si s-a culcat. Numai cã, în timp ce dormea, mama si concubinul ei au plecat si ei sã caute de bãut si l-au încuiat pe tânãr în casã. Când s-a trezit si s-a vãzut blocat, a spart usa, dupã care s-a dus dupã cei doi sã le cearã socotealã. I-a gãsit într-un bar si le-a adresat injurii, apoi a revenit în garsonierã. Ca sã se calmeze, individul a iesit pe balcon sã fumeze o tigarã. Numai cã, brusc, s-a trezit cã în spatele lui se afla pensionarul, înarmat cu o foarfecã de vie, cu care încerca sã îl întepe. A reusit sã îl dezarmeze înainte sã fie rãnit si, ca sã se rãzbune, a început sã-l loveascã atât cu pumnii, cât si cu picioarele. A folosit chiar si o secure, cu care i-a provocat o micã leziune în spate. Însã în urma loviturilor cu pumnii si picioarele, bãtrânel s-a ales cu fata zdrobitã, fracturã de stern, multiple coaste rupte si alte leziuni. În timp ce victima sa era pe podea, cu fata plinã de sânge si în agonie, individul îsi fãcea bagajele pentru a pleca. Nu i-a iesit cum a vrut el: vecinii au auzit gãlãgie si au sunat la 112, iar când politistii bârlãdeni au mers la fata locului, l-au gãsit în casã. Bãtrânul a fost transportat imediat la spital, unde, din nefericire, a murit, iar el a fost preluat de politisti si dus la audieri. Desi, initial, a declarat cã i-a aplicat numai doi pumni, dupã mai multe ore, ieri dimineatã la ora 07.00, a recunoscut cã l-a cãlcat în picioare pe concubinul mamei sale. Ca urmare, atât procurorii de caz, cât si medicii legisti care au efectuat necropsia victimei, sunt fermi convinsi cã moartea a survenit violent si cã existã cauzalitate între agresiune si deces. „Initial, a încercat sã ascundã, sã minimalizeze agresiunea. Însã, dupã mai multe ore de audieri, suspectul si-a recunoscut fapta si a dat detalii despre împrejurãrile în care a comis-o. Momentan, pe numele agresorului a fost emisã ordonantã de retinere, iar în cursul zilei, la ora 17.00, va fi prezentat cu propunere de arestare sub aspectul sãvârsirii infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte“, ne-a spus procurorul Ovidiu Berinde. Dacã va fi gãsit vinovat, Ionut Vrabie riscã sã intre din la închisoare, de data aceasta pentru o perioadã cuprinsã între 5 si 15 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu