Premianții de azi, muzicienii de mâine

Barlad Online

Șase din cei 12 elevi ai școlii de muzică bârlădene care au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la un important concurs internațional de interpretare instrumentală, s-au întors acasă cu premii și mențiuni.
Elevii Școlii de Muzică și Arte Plastice “N. N. Tonitza” Bârlad au înregistrat, la sfârșitul săptămânii trecute, o reușită de zile mari. 12 copii bârlădeni au participat la Concursul internațional de interpretare instrumentală “George Georgescu”
Tulcea - ediția XX. Jumătate dintre ei au reușit să se întoarcă acasă cu premii sau mențiuni, iar ceilalți au ratat locurile fruntașe la diferență de câteva sutimi. În concurs au intrat peste 200 de elevi din clasele I-XII din diferite județe ale țării, precum și din Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova.
Doina Niagu, directorul adjunct al Școlii de Muzică Bârlad, a apreciat aceste rezultate ca fiind cele mai bune din ultimul timp: “Trebuie să ținem cont că e un concurs internațional și se prezintă doar elitele. Este pentru prima dată când elevii noștri au luat premiul I la pian și, pentru al doilea an consecutiv, când un elev al nostru al obținut premiul I la flaut. Toți au avut rezultate foarte bune, diferențele de punctaj dintre ei fiind de numai câteva sutimi. De exemplu, Eduard Ene a obținut al doilea premiu I la un concurs internațional cu punctaj maxim”.
Micii muzicieni bârlădeni care ne-au reprezentat orașul cu cinste sunt: Maria Căpriță (cl. a III-a) a obținut premiul I la pian; Eduard Ene (cl. a VI-a) - premiul I la flaut; George Gheorghiu (cl. I) - premiul II la pian; iar elevii Denisa Toma (cl. I), Raluca Toma (cl. a II-a) și Bianca Bolum (cl. a VI-a) au obținut mențiuni tot la secțiunea pian. Punctajul obținut de ceilalți șase elevi bârlădeni înscriși în concurs a fost foarte mare dar nu într-atât cât să fie printre primii clasați: Paula Căpriță (cl. a V-a), Ana Moraru (cl. a IV-a), Vlad Gheorghiu (cl. a V-a) Sînziana Nicolau (cl. a V-a), Flavia Berbece (cl. a III-a) și Andreea Popa (cl. a II-a). Profesorii îndrumători ai acestor muzicieni în devenire sunt: Mihail Manciu (pian), Gabriela Cozma (pian), Emilia Mocanu (pian), Aida Pîrvu (flaut) și Marina Dumitru (pian).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu