De la legitimă apărare, la crimă: Omorât în bătaie

Barlad Online

Mihai Iordache, un bârlădean în vârstă de 67 de ani, a decedat după ce a fost implicat într-o altercație cu Ionuț Vrabie, fiul concubinei sale. Bătrânul a lovit primul, cu o secure, dar tânărul a ripostat și l-a doborât după câțiva pumni.
Marți, după-amiază, într-una dintre garsonierele blocului nr. 1 (fostul Bloc CFR), situat pe strada Vasile Pârvan, din Bârlad, a fost scena unui scandal sângeros, care s-a soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 67 de ani, Mihai Iordache.
În jurul orei 18.30, vecinii au sesizat că din locuința respectivă răzbat zgomotele unui scandal în toată regula. Alarmați de gălăgia infernală și de semnele clare care lăsau să se înțeleagă că e vorba de o altercație dură, oamenii au apelat numărul unic de urgență - 112 - și, în scurt timp, la fața locului, și-au făcut apariția atât echipaje de poliție, cât și de la Ambulanță. Curând, anchetatorii aveau să-și facă o pirmă imagine despre ceea ce se întâmplase în garsoniera cu pricina.
În dimineața zilei respective, Ionuț Vrabie, 25 de ani, cioban la o stână din Zorleni, fiul concubinei lui Iordache, a venit acasă la cei doi. Se pare că Vrabie a dorit să o ajute pe femeie să-și schimbe cartea de identitate.
“Toți trei au mers la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Bârlad pentru ca femeia să-și poată rezolva problema, după care au plecat spre acasă. Atunci a fost momentul în care între victimă și agresor a izbucnit o ceartă. Într-o primă fază, Iordache a fost cel care a încercat să-l lovească cu un foarfece pe fiul concubinei sale. Acesta a reușit să se apere și să evite a fi rănit”, ne-a declarat comisarul șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad.
Iordache a plecat apoi de acasă și toată lumea era ferm convinsă că, în cele din urmă, conflictul se va aplana de la sine. Însă, câteva ceasuri mai târziu, bătrânul a revenit, din câte se pare, bine “afumat”. În momentul în care a observat că fiul concubinei sale dormea, a luat o secure și l-a atacat. A reușit să-i aplice o lovitură în zona spatelui, însă tânărul a reușit să se dezmeticească și să riposteze. Se pare că Vrabie, din dorința de a se apăra, l-a lovit de mai multe ori cu pumnii în zona feței pe Iordache. Acesta, la un moment dat, a căzut pe pardoseală.
După ce i s-au acordat primele îngrijiri de către ambulanțierii chemați de vecini, Iordache a fost transportat la Spitalul municipal “Elena Beldiman”. În jurul orei 21.20, bătrânul a decedat. Diagnosticul pus de medicii bârlădeni la internare a fost de policontuzii prin agresiune, comă de gradul III și stop cardio-respirator neresuscitabil. Oricum, examenul medico-legal va stabili cu exactitate cauza decesului. Este posibil ca bătrânul să fi sucombat din cauza loviturilor încasate sau pentru că, în cădere, s-a lovit violent cu capul de pardoseală. Toate acestea vor fi lămurite de examenul necroptic, care îi va ajuta și pe procurori să stabilească încadrarea juridică a faptei, fie omor, fie lovituri cauzatoare de moarte. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu