PUCIUL DIN PARTIDUL POPORULUI

Barlad Online

Omul cu scandalurile din PP
SCANDAL … Alegerile au trecut, dar orgoliile sunt tot mai mari în Partidul Poporului, acolo unde existã acum o conducere autorizatã si una sau douã pseudo-conduceri, “autorizate” de liderul judetean al PSD, Dumitru Buzatu. Vorbim de o adevãratã rãzmeritã pregãtitã de Viorel Istrate, fostul presedinte al organizatiei judetene PP-DD, cel care si-a pus omul sãu de încredere pe o functie-fantomã de conducere. Acum douã zile, cei din organizatia lui Istrate au anuntat cã PP-DD are un nou presedinte. “Adunarea Generalã Extraordinarã a Organizatiei Judetene Vaslui convocatã legal si statutar a luat urmãtoarea hotãrâre: Art.1. A analizat activitatea desfãsuratã de Biroul Permanent Judetean de la Adunarea Generalã precedentã pânã în prezent, acordându-i-se calificativul de „Bun”, avându-se în vedere mai ales rezultatele obtinute în alegeri. Art.2. Pentru înlocuirea (asa zisului) interimat cu stabilitate si intrarea în legalitate în termen legal Adunarea Generalã Extraordinarã ca unic organ legitim de a-si alege Presedintele si Biroul Permanent în unanimitate de voturi a ales pe d-l Rafailã Alexandru Constantin pe functia de Presedinte al Organizatiei PP-DD Filiala jud. Vaslui”, se aratã într-un comunicat cu sigla PP. “Nu stiu cine este acest Rafailã, nu am auzit în viata mea de el, o sã-l dãm în judecatã pe Istrate, în schimb. Este clar un puci al lui Istrate, un om care a fost dat afarã din Partidul Poporului”, a spus Ion Vrânceanu, prim-vicepresedintele PP-DD, organizatia judeteanã.
În cursul zilei de duminicã, pe adresa ziarului nostru a sosit un comunicat de presã, cu sigla si stampila Partidului Poporului, în care eram informati cã “Organizatia judeteanã Vaslui a PP-DD a fost pusã într-o situatie confuzã de discreditare si decãdere, de îndoieli si neîncredere în fata propriului electorat aducându-i-se un prejudiciu de imagine concretizat în ziua alegerilor de cel putin 5 % mai putine voturi, cu care jud. Vaslui ar fi ocupat primul loc în ierarhia judetelor dupã numãrul de consilieri si primari alesi din cadrul PP-DD. Aceastã situatie nemaiîntâlnitã s-a fãcut printr-o interventie a BNC nemotivatã si nejustificatã, dar mai ales nelegalã si nestatuarã, de numire si nu de alegere, asa cum prevede statutul, a unui presedinte interimar, în persoana unui cetãtean din Comanesti, jud. Bacãu, care si-a fãcut C.I. de Vaslui cu o lunã inainte de alegeri, necunoscut de nimeni, pentru simplul motiv cã nu a fost acceptat pe lista de candidati la Consiliul Judetean. (…) În data de 16.06.2012 Adunarea Generalã Extraordinarã a Organizatiei Judetene Vaslui convocatã legal si statutar a luat urmatoarea hotãrâre: Art.1. A analizat activitatea desfãsuratã de Biroul Permanent Judetean de la Adunarea Generalã precedentã pânã în prezent, acordându-i-se calificativul de „Bun”, avându-se în vedere mai ales rezultatele obtinute în alegeri. Art.2. Pentru înlocuirea (asa zisului) interimat cu stabilitate si intrarea în legalitate în termen legal Adunarea Generalã Extraordinarã ca unic organ legitim de a-si alege Presedintele si Biroul Permanent în unanimitate de voturi a ales pe d-l Rafailã Alexandru Constantin Presedinte al Organizatiei PP-DD Filiala jud. Vaslui (art. 50 din statut) .
Art. 3. A restructurat Biroul Permanent a Organizatiei PP-DD Filiala jud. Vaslui prin înlocuirea si alegerea de noi membri, validându-se prin vot componenta sa mentionatã în Procesul Verbal al sedintei (art 50 din statut). Art. 4. A validat candidatii si listele de candidati pentru functiile de primari si consilieri locali (2 primari si 93 consilieri locali) (art. 50 statut)”. O decizie nebuneascã, emisã din biroul omului de afaceri Viorel Istrate, cel care a fost deja dat afarã din PP-DD, fiind acuzat cã ar avea legãturi cu Dumitru Buzatu, proaspãtul presedinte al Consiliului Judetean. “Stiti ce a fãcut acest domn Istrate în campanie? Când a venit dl. Diaconescu la Vaslui, i-a spus cã s-ar putea sã iasã cu bãtaie în comuna Solesti si l-a sfãtuit sã ocoleascã acestã comunã. Asta în conditiile în care cam 2-300 de oameni asteptau sã se întâlneascã la Solesti cu dl. Diaconescu. A fost picãtura care a umplut paharul nemultumirilor. Practic, a fãcut în campanie jocul lui Dumitru Buzatu, de aceea PP nu a luat un scor electoral mai bun”, spun surse din Partidul Poporului.
Viorel Istrate nu va fi validat de conducerea PP-DD. “Îl dãm în judecatã”, anuntã noua conducere
Comunicatul de presã al oamenilor lui Istrate a produs stupoare la vârful organizatiei legal constituite a PP-DD. “Îl dãm în judecatã pe dl. Istrate, mai are un dosar în care a primit pedeapsa cu suspendare, acum va primi cu executare si se va duce acolo unde îi este locul. Nu existã nicio altã conducere, nici nu stiu cine este acest domn Rafailã”, acuzã Ion Vrânceanu, prim-vicepresedintele PP-DD Vaslui. Acesta a anuntat cã organizatia Partidului Poporului nu va valida mandatul de consilier judetean al lui Istrate, cel care a iesit pe prima pozitie pe buletinul de vot, la alegerile locale, din partea Partidului Poporului.
Istrate a fost acuzat de actiuni subversive în interiorul PP-DD, astfel cã a fost schimbat din functia de presedinte la finele lunii mai, mai mult, a fost dat afarã si din partid. Cei din actuala conducere a PP-DD sustin cã Istrate a refuzat sã predea documentele interne ale partidului, inclusiv stampila, fapt care se explicã prin acest comunicat de presã al omului lui Istrate. “Conditiile în care Biroul Permanent National al PPDD a decis la data de 29 mai a.c. dizolvarea structurii de conducere la nivelul judetului Vaslui au fost legate de anumite consideratii personale la adresa liderului local, dl. Istrate Viorel (…) prin dezmembrarea cârdãsiei ce s-a solidificat între liderii PSD si dl. Istrate Viorel. (…) Protectia acordatã de PSD dlui Istrate Viorel s-a manifestat în mai multe momente (…), legãturile intime ale dlui Istrate Viorel cu dl. Buzatu Dumitru sunt de notorietate”, acuzã noii sefi ai organizatiei judetene PP-DD de la Vaslui. Vom vedea, în aceste conditii, dacã PSD si PNL vor încerca sã forteze validarea mandatului lui Istrate, ceea ce ar însemna cã USL va avea, în total, 21 de voturi la orice proiect de hotãrâre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu