Hoția se plătește. Prostia la fel!

Barlad Online

Un bârlădean de 49 de ani, care a vrut să facă bani din recuperarea cuprului din cabluri cel mai probabil furate, a fost prins de polițiști pentru că a făcut... prea mult fum.
Planurile bârlădeanului Marian Paul Munteanu (49 de ani) de a câștiga bani din recuperarea cuprului din cabluri au fost zădărnicite. Mai mult, bărbatul a primit o amendă și riscă un dosar penal pentru furt.
Luni după-amiază, în jurul orei 16.30, individul a fost prins în fapt de polițiștii locali. Bârlădeanul și-a amenajat o mică “topitorie” pe malul canalului de colectare a apei pluviale și menajere ce desparte str. Vasile Pârvan de cartierul Podeni. Imediat după incendierea cablurilor, toată zona a fost acoperită fum negru și înecăcios, lucru care a atras atenție celor care locuiesc în preajmă. Incidentul a fost sesizat telefonic și, în câteva minute, a sosit la fața locului un echipaj al Poliției
Locale. Bărbatul a fost pus să stingă focul, după care a fost luat la sediul instituțuiei pentru completarea procesului-verbal și aplicarea amenzii.
Vasile Rădoi, șeful Poliției Locale, ne-a declarat: “Bărbatul a fost surprins în timp ce ardea deșeuri și materiale plastice. A primit amenda minimă prevăzută de art. 15, litera a), din HCL Bârlad nr. 22/2002. Cazul va fi predat Poliției Municipale pentru a se stabili de unde a procurat cablul respectiv. Este la prima abatere”.
Amenda prevăzută de Hotărârea de Consiliu Local invocată de polițiștii locali este cuprinsă între 50-400 lei.
Locul în care a fost prins Marian Paul Munteanu este des folosit de hoții de cabluri. Acolo există un mic spațiu betonat prevăzut cu o porțiune concavă în care se adună metalul topit. După ce se răcește, este desprins și dus la centrele de colectare a fierului vechi. Mai multe persoane care locuiesc în zonă ne-au spus că sunt indivizi care vin acolo în mod frecvent să topească cabluri. Oamenii sunt revoltați că aceștia poluează aerul, rufele puse la uscat se îmbâcsesc cu mirosul de cauciuc ars și sunt obligați să stea cu geamurile închise. Totuși, puțini sunt cei care iau atitudine pentru că le este frică de răzbunarea infractorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu