“Fantezii de vară” - ediție jubiliară

Barlad Online

Astăzi, la Bârlad, se dă startul celui mai mare festival-concurs național de dans modern care este organizat în urbe. Până sâmbătă seară, când va avea loc gala laureaților, vor evolua pe scenă aproape 2.000 de copii din 56 de orașe.
În intervalul 21-23 iunie, are loc la Bârlad unul dintre cele mai mari concursuri de dans modern organizate în țara noastră. Este vorba despre Festivalul național “Fantezii de vară”, care a ajuns în acest an la cea de-a X-a ediție. Pentru al doilea an consecutiv, concursul are două secțiuni aparte. Mai exact, pe lângă dansurile de toate genurile, concurenții au ocazia să-și etaleze talentul la muzică și la prezentarea de costume ecologice.
În acest an, s-au încris un număr record de concurenți: peste 1.800 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani, din toate colțurile țării. Mai mult, sunt așteptate două trupe de dans din Bulgaria și Grecia.
Astăzi, de la ora 10, se dă startul competiției, pe scena Casei de Cultură “George Tutoveanu”. Vineri, vor fi primiți invitații din țară și străinătate. Sâmbătă, de la ora 9.30, vor dansa, cânta și prezenta costume eco doar vizitatorii (din 56 de orașe). Cum s-au înscris cele mai cunoscute trupe de dans din țară, publicul va asista la un spectacol de zile mari. Gala premiilor va avea loc sâmbătă seară, la Centrul de Afaceri Tutova (CAT).
Monica Moraru, organizatorul concursului, ne-a declarat: “Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat în organizare. Cadrele didactice, părinții copiilor din Bârlad care au intrat în concurs, autoritățile locale și conducerea Casei de Cultură mi-au oferit un sprijin neașteptat. Este o ediție jubiliară și îmi doresc din tot sufletul să iasă ceva cu totul deosebit”.
Pentru concurenții care vin din alte colțuri ale țării este asigurată și cazarea, la internatele liceelor din Bârlad. Invitații vor avea ocazia să se cunoască între ei, să se împrietenească și să se distreze. La CAT Bârlad vor fi organizate petreceri cu dans atât vineri seară, cât și sâmbătă (după Gala Premiilor).
“Fantezii de vară” se desfășoară sub egida Inspectoratului Școlar Județean și Clubului Elevilor “Spiru Haret” Bârlad.
Ministerul Educației a asigurat timp de nouă ani consecutiv o parte din finanțare (6.500 de lei), restul cheltuielilor fiind asigurate din sponsorizări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu