Adriane, nici nu stii cât de mic începi sã fii!

Barlad Online

În urma invalidãrii de cãtre consilierii PSD a mandatului de consilier local al lui Daniel Andrei, acesta a precizat cã le va face plângeri penale tuturor consilierilor care s-au abtinut de la vot, secretarului Municipiului Bârlad Cãtãlin Haret si prefectului judetului Vaslui, Radu Renga, care au aprobat tacit încãlcarea flagrantã a legii!
LUPTÃ La sedinta de constituire a CLM Bârlad, de joi, 21 iunie, Daniel Andrei n-a fost validat în functia de consilier local, deoarece cei 13 consilieri PSD s-au abtinut de la vot, nefiind întrunite cele 11 voturi necesare validãrii. Intersant este cã Andrei Daniel era primul nume din lista de consilieri care trebuiau validati, astfel cã ceilalti 19 consilieri existenti nu erau încã validati si totusi ei au votat! Daniel Andrei a declarat deschisã lupta politicã cu fostii sãi colegi de partid din PSD, amenintând pe Adrian Solomon cã va candida în toamnã pentru o functie de deputat PP-DD în Colegiul Bârlad. Daniel Andrei a precizat cã ce s-a întâmplat joi în sedinta CLM Bârlad este o premierã absolutã în România, iar la Bârlad PSD-ul a instaurat dictatura politicã prin cel mai „important” om politic, Adrian Solomon.
„M-au invalidat consilierii care nici ei nu erau validati. Au încãlcat grosolan Legea 215, privind adminsitratia publicã, au încãlcat Constitutia României cât si dreptul celor peste 4000 de bârlãdeni care mi-au acordat votul la alegerile din 10 iunie. Noi avem adrese de la BEC, de la PP-DD Vaslui, chiar cu data de 21 iunie, prin care se confirmã apartenenta la acest partid, iar comisia de validare constituitã pentru a valida dosarele noastre, ale consilierilor, a validat mandatul meu! Chiar si domnul prefect aflat la sedintã a validat împreunã cu comisia mandatul meu. Dar totusi, în ciuda tuturor acestor evidente, domnul secretar al Primãriei, Haret, a propus, tot conform legii, validarea de consilierii locali a acestor mandate. Si ce sã vezi? M-au invalidat consilierii care nu erau validati!”, a spus Daniel Andrei, precizând cã aceastã situatie este demnã de schitele lui I.L.Caragiale.
„Sã fie aplicatã legea!”
Daniel Andrei a precizat cã va contesta la Tribunalul Vaslui – Sectia Contencios Administrativ, sedinta de joi a CLM BÂrlad. „Vom face plângeri penale individuale pentru fiecare consilier PSD cât si pentru secretarul de sedintã. Au o mare fricã de mine sã nu intru in consiliul local. Sunt 13 consilieri PSD si opt din opozitie. Practic ne-ar mai trebui trei transferuri ca sã le stricãm „schema” de viceprimar, pentru cã stiu sigur cã actualul viceprimar va pleca în curând ca director la DSVSA si în locul lui va fi ales un alt viceprimar. Cel mai potrivit viceprimar din Opozitie as fi eu. Sperãm ca domnul Solomon sã se întoarcã în curând la catedrã acolo unde îi este locul, poate undeva în jurul Bârladului, ca sã nu mai facã atâtea derapaje de la democratie. În actualul CLM a fost validat, incredibil, un consilier local PSD care în mod evident este corupt. Facem referire la domnul Valeriu Costãchescu, care este cumãtru cu Solomon. Toate acestea dãuneazã bârlãdenilor, tot acest nepotism din cadrul PSD si din Primârie. Nu au nicio vinã cei 13 consilieri, ei nu au nicio vinã, au fãcut ceea ce li s-a dictat politic, dar trebuie sã stie cã rãspunderea este individualã. Asadar vor rãspunde penal pentru cã au încãlcat flagrant legea si vom sesiza Parchetul General, DNA-ul si toate institutiile statului. Toti cei din Primãrie au o mare fricã de mine, pentru cã voi aduce la cunostinta mass-mediei din Bârlad, ca sã stie toti bârlãdenii ce contracte se fac în Primãrie si tot ce vor încerca sã fure cei de acolo”, a spus Daniel Andrei. El a mai precizat cã analizeazã posibilitatea organizãrii alegerilor locale anticipate la Bârlad.
„Solomoane, te întorci la catedrã”!
„As dori sã candidez pe colegiul Bârlad împotriva lui Solomon la toamnã la Camera Deputatilor, iar domnul Maftei Nelu pe colegiul Bârlad – Zorleni împotriva domnului David. Domnule Solomon, venim peste dumneata la toamnã si nu vei scãpa de mine. Adriane, Adriane… nici nu stii cât de mic începi sã fii! Am înteles cã nu are dat nici definitivatul, poate îi gãsim un loc de profesor pe undeva prin jurul Bârladului”, a mai spus Daniel Andrei.
EXPLICATIA PREFECTULUI
” În conformitate cu Legea 215/2001, Legea Administratiei Publice Locale, persoana nevalidatã se poate adresa în termen de cinci zile la Tribunalul Vaslui, sectia Contencios Administrativ. Întrucât domnul Daniel Andrei nu a obtinut numãrul necesar de voturi pentru a fi validat, adicã jumãtate plus unu, consilierii care s-au abtinut de la votarea acestuia trebuiau sã prezinte o motivatie, care sã tinã cont de criteriile de eligibilitate prevãzute de lege.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu