Un crater în mijlocul intersecției

Barlad Online

Traficul rutier în intersecția străzilor Vasile Pârvan cu Petru Rareș din Bârlad este dat peste cap din pricina unei gropi uriașe săpate de Aquavas în urmă cu aproape două săptămâni.
Stăzile Bârladului arată ca după bombardament din pricina nesfârșitelor avarii la rețeaua de apă și canalizare a orașului. Așa arată și intersecția dintre străzile Vasile Pârvan și Petru Rareș. Prin intersecția amintită, de aproximativ 10 zile se circulă cu dificultate pentru că a fost săpat o groapă. După ce s-au efectuat lucrări la conducte, goapa a fost încercuită cu bandă care-i avertizează pe șoferi că trebuie să ocolească “obstacolul”, dar echipele de muncitori care ar trebui să termine lucrarea nu mai apar. Din această cauză, nervii șoferilor sunt întinși la maximum, iar cei care locuiesc în zonă suportă cu stoicism claxoanele și înjurăturile conducătorilor auto care nu mai au răbdare să aștepte în intersecție.
“Sunt aproape două săptămâni de când a fost săpată groapa. Zilnic vin muncitori și se agită, dau telefoane, mai meșteresc ceva și pleacă. Nu știu cât o să mai dureze până repară strada. Cert e că e un zgomot infernal de când se lucrează în zonă”, ne-a spus o localnică.
Am solicitat un punct de vedere conducerii SC Aquavas SA, societatea care efectuează lucrarea cu pricina. Vasile Ungureanu, directorul societății, ne-a spus că nu poate spune cu precizie când va fi refăcută strada. Explicația a fost cât se poate de simplă. A fost schimbată vechea conductă de azbociment cu una de plastic. Au fost făcute legăturile noi, dar s-a constatat că mai există anumite pierderi și nu au descoperit de unde anume.
“Undeva mai există o conductă veche, care alimentează câteva blocuri. Nu există pe nicio hartă și trebuie să o găsim pentru a face racordurile finale. O să acoperim groapa din intersecție după ce terminăm toată lucrarea. Sperăm ca după aceea să nu mai fie nicio avarie pe str. Vasile Pârvan”, ne-a declarat Ungurenu. Cel mai probabil, groapa va fi acoperită abia săptămâna viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu