România la închisoare

Barlad Online

O mână de ticăloşi care se tem de braţul lung al legii au îngenuncheat o ţară. În jurul lor, complici şi lipitori, haimanale cu insigna de parlamentar, clienţi cu buzunarele burduşite care se dau jurnalişti şi analişti.
Inconştienţa veselă a unora şi frica paralizantă de închisoare a celorlalţi au adus ţara într-o situaţie disperată.

Vă întrebaţi poate ce au făcut ei? Simplu. Au răsturnat ordinea constituţională. În doar 10 zile. Niciun apel al cancelariilor occidentale nu i-a făcut să se oprească. Deviza lor este: “dacă noi mergem la temniţă, atunci să meargă toţi românii cu noi la puşcărie". Căci, în fond, chiar dacă nu realizăm, ei ne-au închis pe toţi într-o cuşcă. Am ieşit din lumea civilizată chiar dacă mai curge apa la robinet şi mai avem curent în case. Suntem izolaţi şi priviţi cu dispreţ de ţările democratice. România este acum teritoriul nimănui.

Cum am ajuns aici? Prin minciună. USL a promis poporului covrigi în coada câinilor, izvoare de lapte şi băltoace de miere. Prin târguială de capete de parlamentari-furajaţi au venit la putere şi primul lucru pe care l-au făcut a fost să îşi salveze penalii. L-au aruncat pe bravul Grăjdan în luptă. Dar nu le-a ieşit. Au trimis medicii şi poliţiştii să-i scape pielea lui Năstase. Tot nu le-a ieşit. Pe Voiculescu l-au salvat în extremis cu Monitorul Oficial. Dar nu pentru multă vreme.

Între timp a mai fost prins unul la furat: însuşi pupilul lui Năstase, plagiator profesionist şi master fără acte. Şi au fost aruncate în luptă alte oştiri de semi-analfabeţi să-l salveze pe bietul “Dottore". Comisii schimbate peste noapte, consilii desfiinţate în miezul zilei. Prea târziu. Europa a văzut cu ochii ei: un hoţ în fruntea guvernului României.

Hoţul a fugit cu insigna în buzunar să stea la masă cu mai-marii europeni. Şi-a băgat picioarele în Constituţie pentru o poză de grup care să-l arate mai cinstit decât e. Geaba întindea mâna către unul şi altul ca să îşi spele plagiatul de pe degete. "Premierii lui" îl ocoleau ca pe un ciumat.

Întors în ţară, mafioţii i-au râs în nas: “Victore, eşti şi tu ca şi noi". Şi-aşa au purces la şirul de grozăvii care a lăsat perplexă o lume-ntreagă. Singura soluţie era să se răzbune pe români. Că sunt prea deştepţi, că s-au prins cine sunt ei, că fac bancuri pe seama lor, că îi vor după gratii. “Las’ că v-arătam noi democraţie!"

S-au urcat cu picioarele pe masa judecătorilor, au spart geamurile Constituţiei, au pus pistolul la tâmplă Justiţiei. Ca o bandă de huligani evadaţi de la mititica au spulberat în câteva zeci de ore nu doar statul de drept, dar şi speranţa că în România ar mai putea fi vreodată un stat de drept.

România e acum în temniţă. Iar ei, cei care ar trebui să stea după gratii numai şi pentru lovitură de stat pe care au dat-o, rânjesc în libertate. Între timp maidanezii tot fără covrigi în coadă umblă, laptele tot la cutie şi pe bani, iar mierea e doar în borcanele în care şi-au scufundat ei deştele pofticioase.
Dar, aşa cum se întâmplă mereu în viaţă, de ce ţi-e frică nu scapi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu