Inconstienta îl mai costã un dosar penal

Barlad Online

INCONSTIENT… Un tânãr din localitatea Chersãcosu, comuna Stãnilesti, a fost depistat în trafic, conducând masina unui prieten, desi avea permisul de conducere retinut. Acesta este cercetat penal, dupã ce în urmã cu doi ani, beat fiind, a urcat la volan si a lovit în plin trei persoane, dupã care a fugit de la locul accidentului. Acum, tânãrul inconstient va trebui sã rãspundã în fata legii pentru ambele infractiuni comise.
Inconstienta unui tânãr care s-a urcat la volan, desi avea permisul de conducere retinut, îl mai costã un dosar penal. Este vorba despre Ovidiu Chirica, un tânãr în vârstã de 24 ani, din localitatea Chersãcosu, comuna Stãnilesti, care în 2012 a fost protagonistul unui accident de circulatie, motiv pentru care politistii i-au retinut permisul. Acesta conducea un autoturism pe drumul comunal Chersãcosu- Stãnilesti când, din cauza neatentiei, dar si a faptului cã se afla sub influenta bãuturilor alcoolice, a accidentat trei persoane: douã minore si un tânãr de 20 de ani, care se aflau pe marginea pãrtii carosabile, pe un podet. Dupã producerea evenimentului rutier, conducãtorul auto a pãrãsit locul accidentului, motiv pentru care, în prezent, existã pe rol un dosar penal pe numele tânãrului. Chiar dacã este cercetat pentru comiterea acestei infractiuni, tânãrul nu s-a putut abtine, asa cã i-a cerut permisiunea unui prieten sã-i conducã masina. A fost prins în seara zilei de 30 martie, când politistii din cadrul Biroului Rutier Husi l-au oprit pe strada Dobrina. “În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat faptul cã tânãrul avea permisul de conducere retinut, fiind cercetat într-un dosar penal pentru comiterea unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Din cercetãrile efectuate a rezultat faptul cã autovehiculul i-a fost încredintat de cãtre Ion B., de 20 ani, din comuna Stãnilesti, desi acesta cunostea situatia privitoare la permisul de conducere. În cauzã sunt întrunite elementele constitutive ale infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de cãtre o persoanã care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România si încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie cã nu are dreptul de a conduce autovehicule”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului de Politie al judetului Vaslui.
Un caz similar si la Vaslui
În aceeasi zi, un nou caz, parcã tras la indigo, s-a petrecut pe raza municipiului Vaslui. Astfel, un tânãr în vârstã de 20 de ani a fost oprit de politistii Biroului Rutier Vaslui în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe strada Andrei Muresanu. La verificarea documentelor politistii au constatat faptul cã Sebastian R. avea permisul de conducere retinut, fiind cercetat într-un dosar penal. Pe numele acestuia a fost întocmit un alt dosar penal în conformitate cu prevederile art. 335 alin. 2, Cod Penal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu