10 moduri simple pentru a slabi 5 kilograme, fara efort

Barlad Online

slabit1Curele de slabire sunt, adesea, dificil de tinut si presupun un efort de vointa pe care nu toti dintre noi il pot sustine. Dar ca sa dai jos cateva kilograme nu trebuie, intotdeauna, sa tii un regim de slabire. Este suficient sa schimbi cateva obiceiuri de zi cu zi!

Nu exista o cura de slabire ideala care sa functioneze la absolut toate persoanele. Exista, insa, metode simple, care implica schimbarea unor obiceiuri minore de zi cu zi, prin care pot da jos cateva kilograme fara sa depui eforturi substantiale.

1. Hidrateaza-te! Multe persoane nu-si dau seama ca nu se hidrateaza suficient si ca tocmai cantitatea de apa bauta pe zi este cea care ar putea face diferenta. Numeroase studii au aratat ca cei care beau peste doi litri de apa, asadar nu de orice fel de lichid, pe zi reusesc sa slabeasca mai eficient decat cei care uita sa se hidrateze. Asadar, daca vrei sa slabesti, renunta la sucuri si creste-ti aportul de apa bauta pe zi.

2. Redu portiile de mancare! Nu trebuie sa-ti schimbi intregul regim alimentar ca sa dai jos cateva kilograme. Poti reusi sa slabesti daca-ti reduci portiile. Asadar, fa un experiemt! Injumatateste-ti portiile timp de o luna si vei vedea cum acul cantarului va arata din ce in ce mai putin.

3. Mananca mai multe alimente proaspete! Incearca sa reduci cantitatea de alimente conservate, care vin adesea ambalate in pungi, in cutii sau in conserve. Inlocuieste-le cu alimente proaspete, de tipul fructelor si al legumelor.

4. Tine regim doua zile pe saptamana!Daca vrei totusi sa tii o cura de slabire, tine doar doua zile pe saptamana. Cinci zile mananca normal, fara sa faci excese, si incearca sa tii regim doua zile, eventual mancand doar pepene, caci este in plin sezon, sau mancand supe si ciorbe usoare. In felul acesta vei slabi cu siguranta, dar iti vei si curata organismul.

5. Renunta la dulciuri! Ei bine, in cazul acesta, trebuie sa depui putin efort. Nu poti slabi daca mananci zilnic dulciuri. Asadar, renunta la ele, inlocuindu-le cu fructe, spre exemplu. Daca nu te poti abtine de la a baga ceva dulce in gura timp de o zi, atunci mananca doua bucatele de ciocolata dimineata, dupa micul dejun. Si atat! In restul zilei, abtine-te de la produsele dulci, mai ales cele procesate industrial. Daca simti cumva ca incepi sa tremuri si te loveste o pofta teribila de dulce, pe fondul scaderii glicemiei, ia o bucatica de ciocolata neagra sau o lingurita de miere. Iti vei reveni de indata!

6. Redu produsele fainoase din alimentatie! Inceaca o luna sa scazi cantitatea de produse fainoase pe care o mananci zilnic. In loc de paine alba alege paine integrala si nu manca mai mult de cinci felii pe zi. Exclude galustele si pastele din dieta, dar si cartofii. Practic, foloseste ca garnitura legumele, fie proaspete, fie la gatite la cuptor. Daca reusesti sa faci acest lucru, rezultatele nu vor intarzia sa se arata in termen de o luna.

7. Elimina bauturile alcoolice! Prea putine persoane isi dau seama cate calorii goale isi baga in organism prin consumul de alcool. Nu este nimic in neregula sa bei un pahar de vin rosu pe zi, dar atat. Incearca pe cat posibil sa eviti berea, bauturile tari si cocktailurile alcoolice. Sunt bombe calorice!

8. Mergi mai mult pe jos! Nu trebuie sa-ti faci abonament la sala ca sa ai parte de mai multa miscare. Du-te pe jos la serviciu sau intoarce-te pe jos de la munca. Daca distanta este prea mare, atunci coboara cu una-doua statii inainte de mijlocul de transport in comun. Daca faci cumparaturi putine, deci nu esti nevoit sa cari multe kilograme in pungi, nu te duce cu masina sau cu taxiul, ci pe jos. Seara, in loc sa stai doua ore cu ochii atintiti in televizor, tolanit pe canapea, iesi la o scurta plimbare in parc. Plimba-te o ora. Astfel te vei aerisi, iti vei limpezi mintea si vei reusi si sa slabesti.

9. Dormi cat poti de mult! Chiar daca programul tau de zi cu zi nu-ti permite sa dormi suficient, ori de cate ori ai ocazia, dormi! Fie in timpul saptamanii cand nu trebuie sa ajungi dimineata la munca, fie in weekend, fie culca-te mai devreme seara. Oricum ar fi, incearca sa dormi mai mult. Un organism odihnit arde mai usor caloriile decat unul vesnic obosit.

10. Mananca mancare gatita in casa! In loc sa-ti comanzi de mancare sau sa-ti cumperi sandwich-uri, mai bine iti iei o caserola de mancare gatita in casa la serviciu sau la scoala, daca vrei sa slabesti. Studiile au demonstrat ca un om primeste, in medie, cu 134 de calorii mai putin la o masa daca mancarea este gatita in casa si nu comandata. Incearca asta macar timp de o luna! Vei vedea rezultatele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu