Ejacularea prematura inseamna, de fapt, ca vorbim despre o ejaculare necontrolata sirapidaadica un orgasm la care barbatii ajung mult mai repede decat si-ar dori si arimpune-o situatiaFoarte multi barbati sunt extrem de stresati din cauza acestei situatiipe care nu stiu cum s-o combata si s-o rezolve.
Adevarul este ca unul din cinci barbati se confrunta cu ejacularea precoce la un moment dat, in viata lor. Daca ejacularea prematura se repeta atat de des incat sa creeze frustrare sexuala la unul sau ambii parteneri, deja incepem sa vorbim de o problema medicala.
Mai multi factori contribuie la instalarea acestei situatii: stresul cotidian, depresiile, tot felul de probleme legate de sanatatea fizica si mentala pot duce la agravarea acesteideficiente. Mai rar o inflamare a prostatei ar putea contribui la ejacularea prematura.

Iata cateva semnalmente care indica ejacularea precoce (sau prematura):
  1. Ejacularea survine imediat, dupa doar cateva clipe de stimulare.
  2. Placerea si dorinta sexuala scad din cauza acestei probleme.
  3. Apar mai mereu sentimente de frustrare, jena si vinovatie.

Diagnosticul se poate pune numai de catre un medic care sta de vorba atent cu voidespre trecutul sexual si eventualele neplaceri prin care treceti din acest punct de vedere. Este bine sa fiti sinceri si deschisi acestui dialog; cu cat medicul stie si intelegemai bine lucrurile, cu atat mai mult ajutorul pe care vi-l poate da va va fi de un real folossi va va putea scapa de aceasta neplacere. Poate ca va fi nevoie de examinari ale prostatei sau anumite teste neurologice, menite sa descopere daca exista o problema de ordin fizic sau psihic.

Durata acestei probleme variaza; cateodata ea dispare de la sine in cateva luni sau chiar saptamani. Este suficient sa va relaxati si sa renuntati sa va mai ganditi la cum sa rezolvati o groaza de probleme si deja lucrurile se imbunatatesc vizibil. In alte cazuri problema pare sa nu se rezolve atat de usor si atunci ea necesita tratament medical.

Prevenirea ejacularii precoce e greu de realizat; de fapt, nici nu exista metode cunoscute si eficiente 100% pentru tratarea acestei probleme. Totusi:
  1. Mentineti o atitudine pozitiva in ceea ce priveste viata voastra sexuala.
  2. Daca va confruntati cu sentimente de frustrare sau vinovatie, consultati un psiholog.
  3. Nu uitati ca oricine se confrunta la un moment dat, in viata, cu tot felul de neplacerisi disfunctii sexuale. Deci, nu sunteti singur!
  4. Discutati cu sinceritate cu partenera voastra despre aceasta problema.

Tratamentul ejacularii premature se rezolva, de foarte multe ori, dupa cateva sedinte la psiholog. Mai sunt cateva tehnici pe care le puteti incerca singuri, acasa. Cea maicunoscuta este aceea a intreruperii actului sexual (sau a stimularii), pana cand simtiti ca “pericolul” ejacularii a disparut. Mai puteti incerca si exercitiile de presare, care, la fel, au menirea de a indeparta momentul ejacularii. Voi sau partenera puteti exercita o presiune usoara cu ajutorul degetelor, timp de aproximativ 20 de secunde in zona preputului. Veti vedea ca tensiunea sexuala dispare. Aceasta tehnica poate fi repetata ori de cate ori este necesar, evident, insotita de sprijinul si intelegerea partenerei.
Mare atentie la tranchilizante si somnifere! Acestea influenteaza viata sexuala in mod direct si pot avea un rol mai important decat credeti in instalarea acestei disfunctii.
O alta solutie o reprezinta si medicamentatia – solutii, spray-uri etc – insa aceasta trebuie stabilita neaparat numai impreuna cu medicul. Nu folositi asa ceva la recomandarea amicilor sau a vreunei reclame!
Nu uitati ca poate fi vorba doar despre o neplacere trecatoare si ca nu vi se intampla doar voua! Toata lumea se confrunta in viata macar o data cu ejacularea prematura, care, cu siguranta ca poate fi depasita cu tact, rabdare si ajutor.