3 feluri in care caldura mare de afara iti afecteaza sanatatea

Barlad Online

 Lunile de vara si caldura insuportabila ne prost dispun pe toti. Dispozitia nu este insa singurul lucru pe care caldura il provoaca trupului nostrum, alte pericole fiind cat se poate de prezente zilnic in cazul in care nu stim sa le prevenim. Copiii, batranii si femeile insarcinate sunt persoanele cele mai afectate si mai sensibile la soarele arzator care insa ne afecteaza pe toti intr-o masura sau alta. Iata care sunt problemele de sanatate care pot aparea daca ignoram cele mai importante trei semne de mai jos.
   1. Transpiratie excesiva: 
   Atunci cand trupul iti este expus caldurii mari, raspunsul sau natural este transpiratia, sistemul automat de racire al organismului. Da, nu ne place dar este cat se poate de necesar! Vrei sa eviti problemele care apar odata cu transpiratia in abundenta? Refa necesarul de apa al organismului hidratandu-te de cate ori ti se iveste ocazia sau simti ca ti-e sete. Cea mai buna metoda de hidratare este apa minerala, care contine si mineralele necesare pe care le elimini odata cu apa atunci cand transpiri. Doar nu credeai ca transpiratia este sarata degeaba nu? 
   2.Crampe musculare: 
Daca ai incetat sa transpiri ca urmare a expunerii prelungite la soare si caldura fara sa te hidratezi suficient, apar si riscurile unor complicatii mai serioase. Odata cu deshidratarea se va instala si o stare de oboseala, o sete cumplita si crampe musculare. Netratate, aceste crampe vor evolua in dureri de cap, stari de ameteala, voma, slabiciune fizica totala.
   3.Insolatie: 
Daca ai trecut deja peste stadiile prezentate mai sus si nu ai apucat inca sa te rehidratezi si sa te racoresti, vei face probabil o insolatie. Aceasta se poate instala insotita de febra, comportament irational, stare de confuzie, respiratie rapida si deasa, puls slab, piele inflamata si in final, pierderea constientei. Nu e deloc frumos!
   Deci cum ne protejam in fata caldurii? Iata cateva sfaturi utile: 
Ce sa faci
-    Cauta umbra sau locuri mai intunecate si reci.
-    In stadii incipiente incearca sa te rehidratezi cu apa minerala sau sucuri cu electroliti.
-    Intinde-te si ridica picioarele pentru a permite un aflux mai mare de sange la inima si creier.
-    Aplica comprese reci pe frunte, ceafa si pe brate.
-    Daca crezi ca ai facut insolatie, suna imediat la 112.
Ce sa nu faci
-    Nu trata febra cauzata de insolatie ca pe una traditionala cu aspirina sau alte medicamente.
-    Nu folosi niciodata pentru hidratare bauturi cu cofeina sau pe baza de alcool.
-    Nu manca sarat. Sarurile de care ai nevoie ar trebui sa fie in apa minerala cu care te hidratezi.
-    Niciodata nu subestima timpul in care crampele se pot transforma in insolatie.
arsita-si-sanatatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu