Ce sa mananci seara, ca sa slabesti cat timp dormi

Barlad Online

Ultima masa a zilei, luata cu cateva ore inainte de culcare, ne poate asigura un somn linistitor si ne poate ajuta sa slabim sau, dimpotriva! Totul consta in alegerea mesei de seara.

Intr-un regim de slabire, fiecare masa conteaza, de la micul dejun la cina, iar acestea trebuie sa ne asigure nutrientii necesari zilnici, fara sa ne lase infometati. Este important sa fim constienti ca nu doar continutul caloric conteaza, ci si calitatea caloriile provenite din alimentatie. Degeaba mancam un bol de chipsuri de 400 de calorii, gandindu-ne ca asta ne este masa. Mai bine ar fi fost sa alegem un piept de pui la gratar cu salata langa si am fi ajuns la acelasi continut caloric, dar am fi introdus in organism si nutrienti de care acesta are nevoie pentru a functiona, dar si pentru a elimina depozitele de grasime.

Dar daca dimineata si la pranz ne putem “lafai” un pic, in sensul ca putem consuma si o bucatica de ciocolata neagra dupa masa, pentru a ne taia pofta de dulce, seara trebuie sa fim mai selectivi in alimentatie daca vrem sa slabim.

Dat fiind ca de dupa-masa spre seara metabolismul nostru incetineste, asadar arderile devin usor mai lente decat in prima parte a zilei, este indicat sa controlam strict ceea ce mancam. Pe de alta parte, il putem si ajuta sa fie mai activ. Putem sa ne crestem ritmul metabolic prin exercitii fizice, dar si prin alimentatie. Atentie insa! Desi este o solutie eficienta, nu este indicat sa facem acest lucru seara, inainte de culcare, cand intregul nostru organism trebuie sa se linisteasca pentru a se pregati de odihna.

In aceste conditii, ce putem manca seara pentru a ne ajuta in procesul de slabit, dar fara sa ne dea peste cap metabolismul?!

Supa sau ciorba usoara – acestea sunt preparate ideale pentru seara, menite sa curete organismul. O supa sau o ciorba usoara, cu legume si foarte foarte putin grasime ajuta la curatarea intestinelor, la o buna eliminare dimineata, ne incalzeste organismul inainte de culcare si ne si umple stomacul, pentru a nu resimti foame de indata dupa ce am terminat masa. Atentie insa! Doar pentru ca sunt lichide si usoare nu inseamna ca trebuie mancare fix inainte de culcare. Lasati macar 2-3 ore sa treaca inainte de va baga in pat. Incercat sa consumati supa sau ciorba fara paine.

Salatele – profitati de legumele care se gasesc inca pe piata, proaspete, si faceti-va o salata pentru cina. Asezonati-o dupa preferinte, dar evitati sa puneti maioneza. Acest produs nu are ce cauta in curele de slabire. Daca totusi doriti un dressing, faceti-va in casa un dressing care sa aiba la baza iaurt sau otet balsamic. O salata seara ofera un aport caloric redus, dar este bogata in fibre, motiv pentru care digestia va fi usoara, somnul linistit, iar cura de slabire nu va fi cu nimic afectata de alegerea pentru cina.

Proteine slabe – daca sunteti genul de persoana pe care nu o satura nimic altceva decat carnea si stiti sigur ca mancand o supa sau o salata este ca si cum ati da apa la moara, atunci optati pentru carne slaba la cina. Pui, peste, curcan – toate pe gratar sau la cuptor, in niciun caz prajite. Nu uitati salata de langa! Daca nu sunteti un fan al carnii si va preocupa aportul proteic din timpul curei de slabire, atunci optati pentru tofu sau fasole seara. Si acestea sunt pline de proteine si fibre.
Ponturi:
Beti un pahar de apa inainte de masa – in felul acesta veti manca mai putin
Dimineata sau chiar si in timpul zilei beti o cana de apa fiarta cu o jumate lamaie stoarsa – ajuta la detoxifierea organismului si chiar si infrumuseteaza tenul
Preparati-va un amestec de miere, usturoi maruntit si otet de mere, toate in parti egale. De doua ori pe zi, puneti cate trei lingurite din amestec in apa si beti dupa fiecare masa. Urmati procedeul o luna. Va va ajuta sa scadeti nivelul de colesterol din sange si ajuta la detoxifierea organismul, fapt ce se va observa in kilograme slabite.
salata1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu