Hoț „de meserie”, arestat pentru tâlhărie

Barlad Online

Un tânăr din Bârlad își va petrece următoarele 30 de zile în arest, după ce i-a sustras, prin violență, 45 de lei unui concetățean. Tâlharul nu se află la prima abatere, el fiind eliberat din închisoare în 2012, după ispășirea unei condamnări pentru infracțiuni de furt. Acum, riscă o pedeapsă cuprinsă între trei și zece ani de închisoare.
Bârlădeanul George Marian Liga, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Potrivit polițiștilor, individul l-a deposedat de bani, prin violență, pe un adolescent din localitate. Incidentul s-a petrecut luni seară, într-o parcare din oraș.
„Poliția Bârlad a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 18 ani cu privire la faptul că, în seara de 17 martie, în timp ce se afla într-o parcare din localitate, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. Un bărbat pe care nu-l cunoștea i-a cerut în repetate rânduri bani și, întrucât nu i-a primit, l-a amenințat cu acte de violență și l-a împins. Tânărul s-a dezechilibrat și a căzut pe scări, moment în care bărbatul l-a deposedat de o borsetă pe care o avea prinsă în zona mijlocului, de unde i-a luat fără drept suma de 45 de lei. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au identificat pe bărbatul în cauză, iar în ziua de 18 martie l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior prezentându-l la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Pe 19 martie, Judecătoria Bârlad și-a însușit propunerea Parchetului și a emis pe numele lui George Marian Liga un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, pentru care riscă să petreacă după gratii între trei și zece ani de închisoare.
De menționat că individul este cunoscut cu antecedente penale pentru furt. El a fost eliberat din penitenciar la sfârșitul anului 2012. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu