Ce nu stiu barbatii...

Barlad Online

Ce nu stiu barbatii...

ImageBărbaţii devin suspicioşi când aud cuvântul "şarm". El le evocă mai degrabă imaginea unui francez din sec. XVIII, care poartă pălărie cu pene şi săruta mâna conteselor. Sau, şi mai rău, îl asociază frecvent cu lipsă de masculinitate, acel caracter "macho", care în subconştientul oricui este cheiasuccesului în relaţiile cu sexul frumos. Trăsăturile de caracter apreciate sunt puterea, îndemânarea, rezistenţa în faţa vieţii. Şarmul este rareori o prioritate sau un avantaj în ochii bărbatului modern.

Fatală greşeală. Deşi nu constituie un substitut pentru competenţa sau tăria de caracter, şarmul continuă să fie o armă personală redutabilă, dedicată obţineriisuccesului sub toate aspectele. Şarmul de care vorbim nu este cel deliberat sau studiat,  ci el creşte în interiorul nostru, hrănit de energiile masculine. Odată ce iradiezi farmec personal, nu va mai fi nevoie să înveţi reţete ale succesului pentru sutele de situaţii şi ipostaze care pot să apară. Vorbele şi gesturile vor veni de la sine.

1. Bărbatul cu şarm acordă atenţie

Probabil primul şi cel mai important lucru pe care îl face o persoană cu şarm este atenţia acordată interlocutorului, fie el bărbat sau, mai ales, femeie. Expresia cea mai frecventă cu care se descrie această atitudine este: "te face să te simţi că eşti cea mai importantă persoană din lume". Unul dintre cei mai fermecători preşedinţi a fost descris, de toate femeile care l-au întâlnit, ca "singurul bărbat ce le-a dat senzaţia că înţelege instantaneu toate durerile lor ascunse".

Mulţi experţi în comunicare consideră că un contact vizual permanent este cea mai bună modalitate prin care se captează atenţia. Dar contactul vizual abuziv riscă să devină obositor, iar când se adresează unei femei, este frecvent perceput ca agresiv. De aceea, trebuie să-ţi manifeşti interesul nu doar privind intens, ci ascultând şi participând la ce spune celălalt.

2. Face gesturi surprinzătoare

Micile gesturi de apreciere declanşează răspunsuri neaşteptat de favorabile. Se pot adresa persoanelor pe care abia le-ai cunoscut sau celor foarte apropiate. Uneori sunt suficiente doar mici artificii de limbaj, prin care te diferenţiezi de ceilalţi şi ieşi din banalitate.

Oferă întotdeauna florile fără ambalajul strălucitor, dar formal, în care sunt cumpărate. Gestul va avea mai multă valoare şi o notă de intimitate.

Chiar şi după mulţi ani petrecuţi împreună, poţi face surprize iubitei, soţiei. Seara, când vă întâlniţi la sfârşitul unei zile stereotipe şi obositoare, îmbrăţişeaz-o şi sărut-o tandru pe păr, fără să spui ceva, apoi continuă ceea ce făceai înainte. Nu abuza de aceste gesturi, altfel îşi pierd efectul.

Exprimă-te diferit faţă de ceilalţi. Una este să spui: "Îmi pare bine să te văd" şi altceva "Îmi face plăcere să te văd". Bărbatul cu şarm nu se foloseşte de clişee, el crează o mică diferenţă incitantă şi atrăgătoare pentru urechile iubitei.

3. Acorda importanţă

O legendă despre regina Victoria exprimă perfect acest lucru. Întrebată cu care dintre prim-miniştrii săi i-a făcut mai multă plăcere să cineze, a recunoscut abilitatea celui dintâi de a-i oferi mereu senzaţia că este cea mai importantă persoană din Anglia. Al doilea însă a făcut-o să se simtă cel mai interesant om din toata lumea. Aceasta este, într-un fel, şi definiţia şarmului. Un bărbat fermecător analizează, în timp ce vorbeşte, toate caracteristicile interlocutorului şi aduce la lumină lucrurile splendide care ne diferenţiază şi fac partenerul să se simtă unic.

4. Bărbatul cu şarm mulţumeşte întotdeauna

Găsiţi-vă timp să spuneţi "mulţumesc" pentru serviciile care vi se fac, indiferent de postura în care sunteţi. Totodeauna veţi fi priviţi cu simpatie şi admiraţie. Mai mult, puneţi-vă la îndemână, pe birou, un top de hârtie şi, de fiecare dată când aveţi zece minute libere, compuneţi o scrisoare scurtă, doar câteva cuvinte, prin care vă exprimaţi mulţumirile. Nu contează cui o adresăţi. Poate fi vorba de un partener de afaceri, pentru succesul afacerii, de un coleg, pentru că v-a ajutat într-o situaţie delicată la serviciu sau iubitei, pur şi simplu pentru că există. Sentimentul destinatarului, când deschide plicul, este de intimitate şi respect.

5. Se deosebeşte de curentul general

Într-o vreme când toată lumea amestecă jargonul cu vorbirea uzuală, când expresiile "de cartier" inundă chiar şi emisiunile media etc., nu ezitaţi să fiţi politicoşi.

"Dacă îmi permiteţi..." sau "Sper că nu vă deranjez..." nu te fac să pari învechit său caraghios. În gălăgia agresivă, pe post de comunicare interumană care ne inconjoară, politeţea dă o notă distinctă şi fermecătoare, dacă este folosită cu echilibru şi firesc. Adăugând şi sinceritate simplă în ceea ce spuneţi, în mod sigur o să fiţi remarcaţi.

6. Iubeşte femeile


Un bărbat cu şarm face toate femeile, indiferent de vârstă, să se simtă tinere, frumoase şi, mai ales, dorite.  Acest efect nu se obţine cu expresii de genul " ce marfă arăţi astăzi", ci se sugerează la un nivel subtil. Sigur, poate nu o să se petreacă ceva, pentru că eşti căsătorit, sau destul de bătrân să-i fii tată, sau prea tânăr. Dar va rămâne cumva, în aer, sugestia, evident respectuoasă, că dacă v-aţi fi întâlnit într-o altă vreme şi în alte circumstanţe, ai fi făcut orice ca să-i cucereşti admiraţia şi inima. Atunci va simţi, subconştient, că a fost remarcată ca femeie şi vă stârneşte interesul. Bineînţeles, este nevoie ca totul să fie învăluit într-un aer de subtilitate şi rafinament.

Acestea sunt doar câteva sugestii de a defini un bărbat cu şarm. El este o prezenţă tot mai rară, pentru că, din nefericire,  nimeni nu mai are timp, în această lume a mesajelor rapide şi a relaţiilor pasagere.

Cei care au această calitate şi o folosesc din plin, au numai de câştigat. Şi asta spre stupefacţia unei armate întregi de "duri", care nu îi înţeleg mecanismul. Ei nu pot să accepte că, atent dozată, mânuită cu măiestrie şi sinceritate, şi, de ce nu, chiar cultivată, face viaţa mai uşoară, mai frumoasă, mai interesantă şi, în mod sigur, mai umană.

Atât bărbaţii cât şi femeile au, dintotdeauna, o frumuseţe interioară, pe care uită însă să o arate.

Poate începeţi voi de mâine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu