Mită la BAC: Patru profesori din Ialomiţa, reţinuţi după ce au primit bani de la elevi

Barlad Online

Patru profesori din judeţul Ialomiţa au fost reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă după ce au pretins şi primit bani de la elevi, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor de la bacalaureat, pentru ca absolvenţii să obţină note de promovare a examenului.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, profesorii respectivi au fost reţinuţi sub acuzaţiile de de luare de mită şi trafic de influenţă, fiind duşi în arestul Poliţiei Judeţene Ialomiţa, iar joi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.
Surse judiciare au declarat că profesorii Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu şi Dinu Marius Răzvan au pretins şi primit bani de la elevi, pentru sine sau pentru a interveni pe lângă membrii Comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, pentru ca absolvenţii în cauză să obţină note de promovare a examenelor.
Unul dintre profesorii reţinuţi, Manea Cristian, a fost şi candidatul Partidului Ecologist Român la Consiliul Judeţean Ialomiţa, iar Nica Balaciu a fost numită de curând director al unei unităţi de învăţământ din municipiul Slobozia.
Cercetările în acest caz au fost făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Structura Centrală şi Biroului Anticorupţie Ialomiţa şi cu suportul tehnic şi operativ al SRI.
Cei patru profesori au fost membri în comisia de examinare a centrului organizat în cadrul Grupului Şcolar "Alexandru Ioan Cuza" din Slobozia. Nica Balaciu, unul dintre cei patru profesori, a fost numită vicepreşedinte al centrului.
Potrivit primelor informaţii, cadrele didactice au intervenit pentru acordarea unor note mai mari în cazul a zece elevi.
De asemenea, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, profesor Otilia Dumitru, a declarat că procurorii au solicitat Inspectoratului deciziile de numire în centrele de examinare a celor patru profesori.
"Pot să vă confirm că procurorii Parchetului Ialomiţa şi ofiţerii DGA au solicitat Inspectoratului deciziile de numire în centrele de examinare a celor patru profesori, documentele prin care cei patru profesori au fost numiţi în funcţie. Asta ştiu eu, despre anchetă nu pot să vă spun nimic", a declarat Otilia Dumitru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu