COD PORTOCALIU de caniculă în 15 judeţe şi Bucureşti. Temperaturi de 41 de grade, urmate de vijelii

Barlad Online

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu de caniculă în sudul României şi cod galben în câteva judeţe din Moldova, de pe litoral şi din Câmpia de Vest, valabil în zilele de 14 şi 15 iulie. Duminică seara, vremea va fi instabilă, existând pericolul de vijelii.

Cod portocaliu de canicula
"În cursul zilei de duminică în cea mai mare parte a Olteniei şi a Munteniei canicula se va intensifica, temperaturile maxime vor fi de până la 39...41 de grade, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. Începând din partea a doua a zilei de duminică vor fi manifestări de instabilitate atmosferică severă", informează meteoromania.ro.

Codul portocaliu a fost emis în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău. În aceste judeţe, temperaturile vor ajunge la 39-41 de grade.

Codul galben a fost emis în judeţele: Timiş, Caraş-Severin, Constanţa, Tulcea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi. În aceste judeţe, temperatura din weekend va ajunge la 36-38 de grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu