Abuz în serviciu și fals intelectual: Protopopul de Bârlad, reclamat penal!

 Barlad Online

Preotul Dumitru Țurcanu a depus o plângere penală împotriva protopopului Vasile Lăiu, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Protopopul de Bârlad este acuzat că a falsificat în mod grosolan câteva documente, din dorința de a-l discredita pe Țurcanu.
Mai-marii Episcopiei Hușilor nu știu ce să mai facă pentru a-i reduce la tăcere pe cei trei preoți răzvrătiți - Dumitru Țurcanu, Lucian Botez și Ioan Modiga. Dezvăluirile acestora despre ilegalitățile puse la cale de “obrazele subțiri” din fruntea Epicopiei Hușilor, dar mai ales îndârjirea cu care își continuă lupta îi fac pe foștii lor șefi să recurgă la tot felul de stratageme.
Protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, a ajuns în atenția procurorilor bârlădeni grație unei plângeri penale înaintate de preotul Dumitru Țurcanu. Acesta a sesizat comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Totul a pornit de la acțiunea în instanță pe care Țurcanu a deschis-o pentru a obține anularea deciziei abuzive luate de Consistoriul Eparhial Huși în urma căreia a rămas pe drumuri.
“Pe 13 noiembrie 2011, protopopul de Bârlad a venit la mine la parohie și m-a anunțat că sunt suspendat din oficiu și beneficiu, dar fără să-mi arate decizia scrisă. Mai mult, a întocmit un proces-verbal, dar nu mi-a lăsat și mie un exemplar, așa cum este legal, motivând că nu are indigo. În schimb, mi-a spus să vin a doua zi la Bârlad, la Protopopiat. Eu m-am conformat și a doua zi am fost acolo. Am primit și eu un exemplar al procesului verbal din 13 noiembrie plus o anexă, însă nici atunci nu mi-a dat decizia scrisă de suspendare. Din momentul în care am atacat în instanță decizia Consistoriului Eparhial, m-am trezit cu alte probleme. La termenul de luna trecută, protopopul de Bârlad a depus la instanță un document cu totul și cu totul fals”, ne-a declarat Țurcanu.
În respectivul document, semnat și parafat de protopopul de Bârlad, se spune: “Prin prezentul proces-verbal, biroul administrativ al Protopopiatului face precizarea că la data de 14.11.2011, când s-a întocmit anexa susmenționată, i s-a înaintat fostului preot Țurcanu Dumitru decizia nr. 191/2011 a Centrului Eparhial Huși, spre a o semna și ridica un exemplar din cele trei emise de Centrul Eparhial. Precizăm faptul că după ce a citit-o a refuzat să o semneze și să o ridice. Constatând refuzul fostului preot Țurcanu Dumitru de a semna și a ridica decizia nr. 191/2011, s-a hotărât înștiințarea fostului preot în legătură cu data predării Parohiei Sărățeni, prin mandat poștal de confirmare cu primire. Totodată, i se trimite și Decizia nr. 191/2011 prin care i se suspendă contractul individual de muncă din oficiu și beneficiu”.
Acest document, potrivit spuselor părintelui Țurcanu, este un fals grosolan, născocit peste noapte de protopopul de Bârlad: “Nu am primit niciodată decizia de la Huși și prin urmare nu aveam cum s-o citesc, după care să refuz s-o semnez și s-o ridic. Este o minciună grosolană care m-a șocat și m-a dezgustat. Mai mult, nu am primit niciodată prin poștă aceste documente despre care spune părintele-protopop. Totul este o minciună sfruntată. Se vede clar că este un document redactat pe computer și scos la imprimantă, purtând semnătura preotului Lăiu, dar care, repet, este un fals de zile mari. Au vrut să mă discrediteze în fața instanței și să inducă ideea că aș minți. După cum se vede, își permit luxul de a falsifica orice document numai ca să ne facă să tacem. Dar eu, unul, nu mă voi lăsa îngenuncheat de asemenea tertipuri (și nici confrații mei întru suferință) și voi arăta cu dovezi solide că ei mint, iar noi suntem cei care spunem adevărul!”
În consecință, supărat pe tupeul celor de la Protoieria Bârlad, Țurcanu a făcut plângere la Parchetul Bârlad, principalele capete de acuzare fiind fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu și neglijență în serviciu.
fals_laiu_Page_2  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu