Trei, Doamne, si… tot ei!

Barlad Online

Judetul Vaslui are un nou presedinte în fruntea Consiliului Judetean (CJ). Sâmbãtã, în cadrul sedintei de constituire a CJ, Dumitru Buzatu, candidatul USL, a depus jurãmântul pentru functia de presedinte. Seful CJ-ului are ca vicepresedinti doi membri marcanti, tot din partea USL – Vasile Mihalachi (PSD) si Corneliu Bichinet (PNL). USL este majoritarã si în cadrul celor patru comisii de specialitate din cadrul CJ. La sedinta de constituire nu au luat parte cei opt consilieri ai PDL. Lipsa acestora a fost motivatã de prezenta lor la lucãrile Conventiei Nationale a partidului, care a avut loc, sâmbãtã, la Bucuresti.
Sâmbãtã, în Sala Mare a Palatului Administrativ Vaslui, a avut loc sedinta de constituire a Consiliului Judetean (CJ) Vaslui. La eveniment au luat parte Radu Renga, prefectul judetului Vaslui, Doina Silistru, senator PSD, Cristian David, senator PNL, Adrian Solomon, deputat PSD, Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad, lideri ai partidelor politice, directori de servicii deconcentrate. În deschiderea lucrãrilor, presedintele Tribunalului Vaslui a citit sentinta civilã prin care s-a constatat îndeplinirea conditiilor legale de validare a mandatului lui Dumitru Buzatu, candidatul USL. Dupã ce au fost parcurse prevederile legale referitoare la validarea mandatului, Dumitru Buzatu a depus jurãmântul. Prima persoana care l-a felicitat pe noul presedinte al CJ Vaslui a fost Vasile Pârcalabu, protopopul de Vaslui. Dupã ce a oficiat o scurtã slujbã religioasã, Vasile Pârlalabu i-a spus lui Dumitru Buzatu cã, dupã jurãmântul depus pe Sfânta Scripturã si Constitutia României, are nãdejdea cã promisiunile fãcute în campania electoralã vor fi îndeplinite. “Sã vã alegeti colaboratori buni, pentru ca viata economicã si socialã din judet sã ajungã la standardele pe care ni le dorim cu totii”, a spus Vasile Pârcalabu. Urmãtorul punct pe ordinea de zi a fost consituirea CJ Vaslui. Din cei 32 de consilieri alesi, în salã au fost numai 24, cele opt scaune ale consilierilor PDL rãmânând goale. Lipsa a fost motivatã de faptul cã, tot sâmbãtã, a avut loc Conventia Nationalã a PDL, iar toti alesii locali au fost prezenti la Bucuresti.
Dan Marian si Corneliu Mihalachi au renuntat la mandate
Dupã ce cvorumul a stabilit cã sedinta este legal constituitã, s-a trecut la formarea comisiei care sã valideze mandatele consilierilor judeteni. Din comisia de validare au fãcut parte Constantin Poianã, Vasile Mariciuc si Bobârnat Radu, din partea USL, si Constantin Tãlmaciu, din partea PP-DD. În urma verificãrii dosarelor, 29 de consilieri au îndeplinit conditiile de validare, iar 3 consilieri au renuntat la functii – Andrei Daniel (PP-DD), Mihai Dan Marian (PDL), Corneliu Mihalache (PDL). Comisia a validat-o pe Nuta Podosu, consilier supleant din partea PP-DD. Odatã cu depunerea jurãmântului de cãtre consilieri, CJ Vaslui a fost constituit, iar Dumitru Buzatu a fãcut un apel la formatiunile politice sã facã propuneri pentru functiile de vicepresedinti. Din partea USL, au fost propusi Vasile Mihalachi si Corneliu Bichinet, Nelu Maftei, fist candidat al PP-DD la functia de presedinte al CJ Vaslui, fiind propunerea grupului PP-DD. Dupã exprimarea votului secret de cãtre consilierii judeteni, rezultatul a fost urmãtorul: Corneliu Bichinet – 24 de voturi “pentru”, Vasile Mihalachi – 22 de voturi “pentru”, si Nelu Maftei – 3 voturi “pentru”. Dupã ce echipa din fruntea CJ Vaslui a fost completatã, s-a trecut la votarea membrilor din comisiile de specialitate din cadrul institutiei. Din Comisia de buget finante fac parte 5 membri USL, 3 PDL si 1 PP-DD, iar din Comisia juridicã 4 membri USL, 2 PDL si 1 PP-DD. Comisia de protectie socialã este formatã din 4 consilieri USL, 2 PDL, 1 PP-DD, în timp ce din Comisia de dezvoltare fac parte 4 consilieri USL, 2 PDL si 1 PP-DD.
Lista nominalã cu consilierii judeteni
USL
01. Dumitru Bentu (PSD)
02. Gheorghe Croitoru (PSD)
03. Toader Dima – (PSD)
04. Florian Gavrilescu – (PSD)
05. Vasile Mariciuc – (PSD)
06. Vasile Mihalachi – (PSD) (vicepresedinte CJ)
07. Constantin Poianã – (PSD)
08. Eugenia Steimberg – (PSD)
09. Mihaela Cristina Tiron – (PSD)
10. Ionut Ciprian Trifan – (PSD)
11. Vasile Puf – (PSD)
12. Adrian Tighici – (PSD)
13. Ilie Târu – (PSD)
14. Corneliu Bichinet – (PNL) (vicepresedinte CJ)
15. Radu Bobârnat – (PNL)
16. Cezar Tiberiu Crãescu – (PNL)
17. Anca Dima – (PNL)
18. Daniel Olteanu – (PNL)
19. Simona Mihaela Polak – (PNL)
20. Emil Dorin – (PC)
PDL
21. Gigi Brãnici
22. Liviu Filip
23. Cristian-Ionut Ghetãu
24. Ioan Nechifor
25. Corneliu Constantin Plesu
26. Ionel Rebegea
27. Constantin Stefãnescu
28. Gabriela Ana Timofte
PP-DD
29. Viorel Istrate
30. Vasilicã Nelu Matei
31. Nuta Podosu
32. Constantin Tãlmaciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu