Scandal la Asociația 33 Bârlad: Cu pieptul gol, în fața excavatorului

Barlad Online

Locatarii unui bloc situat pe Bulevardul Republicii, din Bârlad, au făcut front comun împotriva unui investitor privat, proprietarul unei terase, care dorește să ridice o altă construcție. Ieri dimineață, oamenii s-au pus în fața unui excavator care începuse să dărâme terasa. La fața locului au intervenit polițiștii locali și un reprezentant al primăriei pentru a liniști spiritele.
Gheorghe Șerban, proprietarul cofetăriei situate la parterul blocului M1, de pe Bulevardul Republicii, nr. 46 (zona Confecții), din Bârlad, și-a pus pe cap toți locatarii imobilului. El vrea să construiască spații comerciale pe terasa care împrejmuiește blocul, iar proprietarii apartamentelor se opun cu vehemență. Ieri dimineață a avut loc o revoltă după ce un excavator a început să dărâme terasamentul. Oamenii au fost la un pas să-l linșeze pe muncitor și spiritele s-au calmat abia după ce a venit la fața locului un reprezentat al primăriei, flancat de polițiști locali.
Supărați că se trece peste voința lor, protestatarii s-au legat și de președintele Asociației nr. 33, Adrian Ailoaie.
“Nu mă întrebați pe mine ce se întâmplă aici. Pot să spun că, anul trecut, am întocmit un tabel și am cules semnăturile proprietarilor care nu sunt de acord să fie ridicată o construcție pe terasa blocului. Tabelul cu semnături a fost făcut pe 2 septembrie 2011, iar autorizația de construcții a fost emisă pe 8 noiembrie 2011”, ne-a declarat Adrian Ailoaie.
Locatarii spun că nu există niciun teren de joacă în zonă, deci copiii și nepoții lor se pot juca în siguranță doar pe acea terasă. Un alt argument este acela că nu ar mai putea să facă izolații exterioare sau alte lucrări pentru că nu ar mai avea cum să monteze schele.
“La stradă și-a făcut ditamai construcția în prelungirea blocului și nu putem să facem izolații exterioare. Vrea să facă același lucru în jurul blocului. Când i-am cerut acordul să montez schela pe acoperișul cofetăriei, m-a refuzat categoric și mi-a zis să fac lucrarea cu alpiniști. Dacă ar fi după el, ne-ar pune taxe la intrarea în bloc pentru că el a cumpărat tot. Dumnezeu știe cum a făcut achizițiile! Vrea să deschidă aici un restaurant, să nu ne mai lase să dormim noaptea”, ne-a declarat unul dintre locatari.
Poziția oficială a primăriei a fost cât se poate de simplă. Sorin Gliga, arhitect șef al orașului, a sosit la fața locului imediat după izbucnirea scandalului: “Domnul Șerban dorește să închidă terasa și are toate autorizațiile, iar locatarii se opun. Lucrurile se pot lămuri în instanță”.
Dacă nu se poate cu vorba bună...
Tot tărăboiul a avut loc în lipsa lui Șerban. După ce au reușit să-l determine pe muncitorul cu excavatorul să plece din zonă și și-au descărcat nemulțumirile în fața reprezentantului primăriei, a polițiștilor locali și a celor de la asociație, locatarii nemulțumiți s-au mutat la cofetărie și s-au luat de angajații care erau în tură. Una dintre gestionare le-a explicat că șeful este în convalescență și nu a mai trecut pe la magazin de trei săptămâni. Oamenii s-au mutat din nou în stradă și au continuat discuțiile înverșunate.
L-am contactat telefonic pe Gheorghe Șerban. Acesta ne-a spus că este proprietar cu acte în regulă de mai bine de zece ani, timp în care a plătit impozite. Are toate autorizațiile de construcție, care l-au costat aproape o jumătate de miliard de lei vechi. Prin urmare, nu se va lăsa intimidat și va continua lucrarea.
“Nu mai știu exact de când sunt proprietarul terasei, cred că de prin 2003-2004. Plătesc impozite de atâția ani și acum vreau să închid toată terasa, să fac frumos. Vreau să fac un magazin pentru legume și fructe. Întotdeauna am încercat să ajung la o înțelegere cu proprietarii apartamentelor, dar nu s-a putut. Nu și-a făcut nimeni izolație exterioară până acum, dar vin la mine și cer să monteze schele exact deasupra cofetăriei. Pe celelalte laturi ale blocului nu s-a arătat niciunul interesat să investească. Am autoritzații, toate actele în regulă și dacă nu se va putea altfel, o să chem poliția să intervină”, ne-a declarat Șerban.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu