România, pe cale sã fie exclusã din Europa!

Barlad Online

Interviu cu deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, pe tema referendumului si al efectelor pe care acesta ar putea sã le genereze.
Rep. Care este scopul acestui referendum! Ce veti face dvs ca partid care îl sustineti pe Traian Bãsescu?
Dan Marian : În aceastã campanie avem de apãrat România europeanã, acea Românie pe care am început sã o construim împreunã cu institutiile statului si cu românii acum opt ani, o Românie care a fãcut multi pasi inainte, fie cã vorbim de justitie, de educatie, de legislatia muncii, chiar dacã în cei opt ani de mandat al presedintelui Bãsescu, ultimii trei au fost marcati de o puternicã crizã economicã, ce nu a pornit de la noi, dar cãreia a trebuit sã-i facem fatã. Mai exact, presedintele Bãsescu si-a dedicat mandatul procesului de modernizare a României si nu vrem ca, în urma referendumului, România sã facã pasi înapoi. Spun asta deoarece este evident pentru toatã lumea din tarã si, mai ales, din Occident cã, prin ce s-a întamplat în ultimele douã sãptãmâni, România a fãcut multi pasi înapoi din punct de vedere al credibilitãtii.
Rep. De ce ar fi asta vina USL-ului?
D.M. Ceea ce a facut USL nu e cinstit. Nu e cinstit sã ai ca obiectiv acapararea integralã a institutiilor statutului si punerea lor la dispozitia partidului si pentru a legitima aceastã incorectitudine sã începi sã te ascunzi în spatele poporului. Nu cred cã românii vor gira prin vot aceste manevre USL. Crin Antonescu si Victor Ponta au rãmas ancorati în modul de a guverna din perioada Iliescu-Nãstase, când functionau ca partid stat. Nu au înteles cã în ultimii opt ani institutiile s-au desprins de practica de a actiona la ordinul partidului.
Rep. Plecati la luptã cu sanse mici. Credeti cã îl vor mai sustine românii pe Bãsescu?
D.M. Foarte multi cred cã datoritã guvernãrii îndelungate si a problemelor generate de crizã vom pierde referendumul. Ei mizeazã pe faptul ca românii pot fi pãcãliti. Eu, însã, am convingerea cã românii au înteles exact ceea ce se întâmplã si mai am convingerea cã vor fi cinstiti cu presedintele lor, vor aprecia cã presedintele si-a asumat alãturi de guvern momentele dificile prin care România a trecut.
Rep. Apeleazã membrii USL la anumite tertipuri pentru a obtine demiterea presedintelui Traian Bãsescu?
D.M. Actiunile guvernului nu sunt cinstite si românii nu pot fi partasi la necinste, chiar dacã au destule motive sã fie supãrati pe presedinte. Drept dovadã, s-a dorit modificarea conditiilor de participare la referendum prin ordonante de urgentã, încercând sã se demonstreze cã listele care au fost valabile pe 10 iunie nu mai sunt valabile pe 29 iulie, cu scopul de a reduce numãrul de electori la 15 milioane. Nu este corect si românii nu vor accepta un astfel de joc. Este necinstit pentru cã electorii sunt înregistrati la Interne, si nu la Institutul de Statisticã. Statistica a constatat cã în România locuiesc acum circa 19,5 milioane de români, dar dupã dl. Ponta nu sunt români cei un milion de oameni din Italia, nu sunt români electori nici cei aproape un milion din Spania, nici cei din Franta sau Germania.
Rep. Cum comentati actiunile lui Victor Ponta din Parlamentul European?
D.M. Am vãzut cu totii cum dl. Ponta a mutat necinstea pânã la Bruxelles. El crede cã acolo sunt oameni cu care discuti cum discutã el în PSD, adicã necinstiti. Dl. Ponta încã mai crede cã relatia cu Bruxellesul poate fi ca cea din 2004, când PSD-ul practica limbajul dublu. Premierul a fãcut cea mai mare gresealã încercând sã convingã liderii europeni cã trebuie sã convoace Parlamentul. Guvernul trebuie sã emitã alte douã ordonante de urgentã de anulare. Toate aceste lucruri aratã ca dl. Ponta a rãmas în epoca de pânã la 2004; din acel an România nu a mai mintit în afara, nu a mai utilizat limbaj dublu.
Rep. De ce ar trebui sã voteze românii împotriva demiterii presedintelui?
D.M. Îi asigurãm pe români încã o datã cã bãtãlia nu e pentru scaun, ci pentru valori. Presedintele Traian Bãsescu este un om care întotdeauna a fãcut totul pânã la capãt. Lucrul în care acesta crede cel mai puternic este Constitutia României, si alegerile le-a câstigat respecând Constitutia. Românii nu sunt ostili adevãrului, ci sunt ostili politicienilor necinstiti, de aceea am convigerea cã nu vor participa la un lucru necinstit, vor participa sanctionându-i pe cei care vor sã fure pânã si conditiile unui referendum pentru validarea presedintelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu