Metode inedite de a scăpa de caniculă

Barlad Online

Bârlădenii au recurs la metode neconvenționale pentru a se descurca în perioada de caniculă. Unii au ajuns să-și întindă pilota între blocuri pentru a prinde câteva ore de somn, alții și-au scos buteliile afară și gătesc la umbra copacilor.
Orășenii care nu mai pot suporta căldura infernală din apartamente s-au întors la “țărână”. Unii și-au luat cortul în spate și s-au dus să doarmă în pădure, alții s-au retras la umbra copacilor dintre blocuri.
Acum două zile, am surprins o familie pe strada Hotin (zona Confecții) care are un apartament la parterul unui bloc. Acolo și-au deschis un magazin și, ca buni gospodari, au amenajat și o mică terasă. Pe lângă copăcei și flori și-au instalat două mese cu scaune și profită de umbră cât e ziua de lungă. Ca să fie tacâmul complet, oamenii și-au adus o butelie de campanie și s-au apucat de gătit. Meniul zilei de luni a fost pește prăjit. Cei doi bucătari, tată și fiu, s-au lăsat pozați și, mai mult, erau dispuși să ne invite la masă.
Ieri dimineață, am suprins altă imagine “caniculară” pe strada Vasile Pârvan. Un bărbat dormea dus într-o parcare, la ora când alții se îndreptau către locul de muncă. Omul și-a scos pilota și perna din casă, s-a descălțat și s-a instalat în patul încropit. Și-a tras cearșaful peste urechi și nu părea să fie deranjat de mașini și nici de măturători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu