Lista lui Barroso pentru Ponta. Ultimatum din partea Comisiei Europene pentru guvern!

Barlad Online

Comisia Europeană a publicat astăzi cerințele către  puterea de la București. Printre acestea, se regăsesc abrogarea ordonanței de urgență a Guvernului privind referendumul, nici o graţiere prezidenţială, nici o numire în posturile de procuror general al României sau de procuror şef al DNA.
         Lista este cea mai dură care vine de la Bruxelles, arătând intenţiile reale ale Uniunii Europene: forţarea României să respecte normele democratice. De asemenea, oficialii europeni percepe demersurile guvernării Ponta-Antonescu drept o lovitură de stat și încearcă, într-un mod autoritar, să reinstaureze statul de drept în România.
         Comisia Europeană cere Guvernului Ponta să se conformeze IMEDIAT acestor cerințe.
                Iată lista:
- Guvernul României să reinstaureze puterile Curții Constituționale

- Guvernul României să abroge ordonanța de urgență privind referendumul

- Guvernul României să nu mai guverneze prin ordonanțe de urgență

- Guvernul României să nu mai folosească Monitorul Oficial în scopuri politice

- Guvernul României să respecte independența justiției

- Guvernul României să evite criticile la adresa justiției

- Guvernul României să numească în mod transparent un Avocat al Poporului agreat de toate partidele

- Miniștrii care au probleme de integritate să se retragă din Guvern

- Membrii parlamentului care au decizii de incompatibilitate, conflict de interese sau condamnări pentru corupție să demisioneze

- Președintele interimar să nu facă nici o grațiere pe perioada interimatului

- Președintele interimar să nu nominalizeze pe perioada interimatului vreun nume pentru Procurorul general al României sau șefia Direcției Naționale Anticorupție.

Premierul Victor Ponta a confirmat că a primit lista cu chestiuni considerate îngrijorătoare de Executivul UE şi la care Guvernul va răspunde cel târziu luni.
România nu este în momentul de faţă un candidat pentru măsuri de infringement din partea Uniunii Europene, însă va fi supusă monitorizării maxime în următoarea perioadă. Lista Comisiei Europene poate fi percepută ca un avertisment, iar referendumul de demitere al preşedintelui din 29 iulie va fi monitorizat de UE. Anunţul a fost făcut ieri la Bruxelles de către Serghei Stanişev, liderul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), după întâlnirea cu premierul Victor Ponta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu