Joburi plătite cu mii de euro pentru cei care nu au luat Bacalaureatul

Barlad Online

Pentru unii absolvenţi rezultatele slabe din acest an de la Bacalaureat nu înseamnă neapărat o tragedie. Ei se pot angaja chiar dacă nu au diploma de BAC, iar salariile ar putea ajunge chiar şi la două mii de euro. Ei pot cere şi ajutor de şomaj, însă acest lucru ar putea să coste statul român cel puţin 18 milioane de euro.

Unele dintre cele mai mari salarii din România se dau în sectorul IT. Absolvenţii de liceu pot urma cursuri de certificare chiar dacă nu au o diplomă de BAC. Acestea costă între 500 şi 900 de lei, însă investiţia merită.
Odată angajaţi, ei pot primi un salariu de până la 9.000 de lei. Meserii căutate şi bine plătite sunt şi cele de sudor, macaragiu şi instalator. Angajatorii sunt mulţumiţi dacă văd în CV un curs de calificare în domeniu, iar salarile se situează între 2.000 si 3.000 de lei.
Cerere mare este şi pentru meserii ca agent imobiliar sau de vânzări, frizer, coafeză sau manichiuristă. Chiar dacă în acest caz salariu de bază nu este foarte mare, veniturile sunt rotunjite de bacşişuri sau de comisioane.
Absolvenţii de liceu pot cere şi ajutor de şomaj, dacă în 60 de zile nu-şi găsesc un loc de muncă. Ei pot primi 250 de lei timp de 6 luni. Însă, dacă toţi cei care au picat examenul de BAC ar cere ajutor de şomaj statul ar fi obligat plătească cel puţin 18 milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu