Germania: acțiunile guvernului Ponta vor fi luate în calcul la evaluarea privind aderarea României la Schengen

Barlad Online

Germania privește cu „foarte multă îngrijorare” reformele politice adoptate recent la București și își exprimă îndoiala privind legitimitatea acestor acțiuni, a declarat astăzi Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelariei germane, citat de AFP.
„Așa cum știți, guvernul Ponta a întreprins modificări ale legii privind funcționarea Curții Constituționale. Acesta este demers în privința căruia guvernul federal este foarte îngrijorat”, a declarat oficialul german.
„Convingerea noastră este că independența și capacitatea de acțiune a Curții Constituționale nu trebuie puse sub semnul îndoielii”, a adăugat Seibert, subliniind necesitatea ca echilibrul puterilor să fie menținut, precum și independența acestora.
„Drept vorbind, guvernul federal are îndoieli serioase privind legitimitatea măsurilor luate de guvernul Ponta”, a conchis oficialul german.
 „Actualele evoluții for fi luate în calcul în cadrul mecanismului de cooperare cu UE (MCV)” și la evaluarea privind „aderarea deplină” a României la Spațiul Schengen, a mai avertizat Seibert. „Vom discuta îndeaproape despre aceste subiect cu partenerii noștri europeni”, a adăugat acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu