Băsescu: Românii nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL

Barlad Online

Prezent, la Cluj, la un miting organizat de PDL, preşedintele suspendat Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, pe care i-a acuzat că nu vor altceva decât "să pună mâna pe justiţie", pentru a evita să ajungă în situaţia lui Adrian Năstase. În Parlament sunt 20 de oameni sub urmărire penală, spune Băsescu.

"Nu credeam că la vârsta mea o să trebuiască să mai dau o bătălie politică. Dar USL-ul a vrut s-o mai dau.  Eu cred că au greşit, vor pierde încă o dată. Ei n-au înţeles că eu nu lupt pentru un om, lupta mea e pentru o ţară. Eu nu lupt pentru un scaun, eu lupt pentru români. Eu nu lupt pentru interes de grup, ci pentru valorile europene", a spus Traian Băsescu, la Cluj.
Totodată, preşedintele suspendat a arătat că, dacă el a avut nevoie de 8 ani pentru a construi "prestigiul României în UE", lui Ponta şi Antonescu le-au trebuit doar patru zile pentru a distruge credibilitatea ţării.
"De 8 ani, de când sunt preşedintele românilor, cu migală, atenţie, sprijin, am construit prestigiul României în UE, în NATO. Acestor oameni, lui Crin şi Ponta, le-au trebuit patru zile să distrugă credibilitatea României, zilele de 3, 4, 5 şi 6. Patru zile din săptămâna neagră a României. Au decapitat statul, primele trei funcţii în stat, pentru un motiv pe care încă nu l-au declarat: au nevoie să pună mâna pe justiţie. Obiectivul lor e să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că numai de acolo se numeşte procurorul general, procurorul-şef DNA, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie, iar infractorii din partidele lor îi vor iar la butoanele justiţiei", a spus Băsescu.
În acelaşi timp, Băsescu a tras un semnal de alarmă asupra modului în care situaţia politică din ţară se reflectă în plan extern şi a criticat dur modul în care cei doi lideri USL s-au "răţiot" la partenerii europeni de la Bruxelles, "crezând că sunt undeva pe malurile Dâmboviţei".
"I-am văzut zilele acestea, s-au aruncat cu sălbăticie asupra statului de drept. Când au fost atenţionaţi de partenerii noştri de la Bruxelles, s-au răţiot la ei crezând că sunt undeva pe malurile Dâmboviţei. Au greşit, pentru că toţi europenii au văzut că se răţioiesc la importanţi oameni politici din UE, dar n-au curaj să spună nici 'pâs' în faţa lui Voiculescu. Oare de ce le e mai frică de Voiculescu decât de legile europene? Pentru că ei înşişi sunt rezultatul corupţilor. Şi unul, fie că-l cheamă Crin, şi altul, fie că-l cheamă Victoraş, sunt puşi în fruntea partidelor ca nişte marionele care să-i apere pe cei care sunt gata de plecat la puşcărie", a completat preşedintele suspendat.
Cât despre referendumul din 29 iulie, Băsescu apreciază că "românii nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL".
"Când s-a declanşat furtuna în politica românească? Prin coincidenţă, au fost duşi în câteva zile la puşcărie fostul ministru al Agriculturii Mureşan, Sorin Ovidiu Vîntu, Iacubov de la JAFO şi capacul l-a pus încarcerea lui Adrian Năstase. Atunci au înţeles că, dacă nu pun mâna pe justiţie, vor ajunge în puşcărie. Nu toţi, pentru că nu toţi sunt oameni necinstiţi, dar în Parlamentul României sunt 20 de oameni sub urmărire penală. Nu mai vorbim de clientela lor. Oamenii aceştia şi-au vândut ţara pentru a-i scăpa pe corupţi de lege. Am convingerea că românii nu vor accepta acest lucru şi, chiar dacă au supărări pe preşedintele lor, pentru că au fost momente grele în perioada de criză, românii nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL", a încheiat Băsescu, în aplauzele simpatizanţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu