Sfârșit dureros pentru un bărbat 27 de ani: Ucis în bătaie

Barlad Online

Un tânăr de 27 de ani, din Schineni, a murit, la finele săptămânii trecute, în secția Reanimare a spitalului bârlădean din cauza unor grave traumatisme provocate prin agresiune. Medicii au reușit să-l țină în viață aproape două săptămâni.
Un scandal iscat într-o suburbie a orașului Murgeni, în Schineni, s-a soldat cu decesul unei persoane. Florin Băbuță, 27 de ani, a murit la finele săptămânii trecute la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Blediman” Bârlad, după ce medicii au reușit să-l țină în viață aproape două săptămâni. Pacientul a fost internat pe 18 martie cu diagnosticul “contuzie abdominală cu ruptură de splină, traumatism toracic și traumatism cranian prin agresiune”. Tânărul era în evidență cu ciroză decompensată și bataia cruntă la care a fost supus i-a fost fatală.
Gabriela Daniș, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean, ne-a declarat: “Bărbatul a fost adus la noi în noaptea de 18/19 martie și a intrat direct în sala de operație cu suspiciune de ruptură de splină. Era de gardă chirurgul Codin Ianculescu. Evoluția nu a fost favorabilă și vineri, la ora 12.30, a fost înregistrat decesul”.
Din primele cercetări demarate de polițiștii din Murgeni a reieșit că, în seara de 17 martie, a izbucnit un conflict în fața
unui magazin din Schineni. Florin Băbuță și Ciprian Tăbăcaru (31 de ani) aveau un conflict mai vechi și în momentul când
s-au revăzut s-au luat la bătaie. Tăbăcaru le-a declarat anchetatorilor că victima a sărit la bătaie și el a reacționat imediat, lovindu-l cu pumnii și picioarele.
“Colegii mei de la Poliția Bârlad au fost sesizați, pe 18 martie, de către medici că la spital a ajuns un pacient cu traumatisme prin agresiune. În cauză, a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală gravă. După decesul victimei, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui și este posibil să fie schimbată încadrarea faptei funcție de rezultatul cercetărilor și a examenului necroptic”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Ciprian Tăbăcaru riscă pedeapsa cu închisoarea de la doi la zece ani pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă. Dacă anchetatorii vor stabili că există o legătură între bătaie și deces, el va fi cercetat pentru loviri cauzatoare de moarte și va fi pedepsit ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu