Preot, profesor de sex pentru eleve!

Barlad Online

Scandal în parohia Perieni! Mai multi cetãteni s-au plâns la Primãrie, dupã ce preotul locului, Petru Andon, a dovedit în repetate rânduri cã n-are nicio retinere în a cocheta cu credincioasele si a spovedi, inclusiv elevele de scoalã, punând o serie de întrebãri cu clare conotatii sexuale. Mai mult decât atât, preotul este divortat si nu se sfieste sã iasã prin cluburile din Bârlad sau la discotecã, unde petrece, în ciuda Postului Mare. Toate acestea au scandalizat comunitatea din Perieni, care s-a plâns primarului Alexandru Iacob. Acesta, la rândul sãu, i-a adus la cunostintã Preasfintitului Corneliu, toate “zburdãlniciile” preotului Andon, în speranta cã episcopul va lua mãsuri.
Preotul Petru Andon din comuna Perieni nu este foarte iubit si asta pentru cã are câteva apucãturi ce nu au de a face cu cele sfinte: este divortat si, fiind tânãr, îi fug ochii ca la veverite dupã femei, fiind foarte curios când mãrturiseste femeile, dacã acestea fac sau nu sex si mai ales cu cine, iar dacã sunt eleve trecute de clasa a VII – a, atunci pãrintele deja se oferã sã le initieze în tainele amorului (adicã sã le învete pe fete care-i treaba cu Adam si Eva, cu perpetuarea speciei, etc.), lucru ce i-a enervat la culme pe unii pãrinti si mai ales pe profesorii de la scoala din Perieni. Toate nemultumirile au ajuns la primarul comunei, Alexandru Iacob, care l-a „turnat” pe preotul paroh Petru Andon, la PS Corneliu Bârlãdeanu, Episcopul Husilor, trimitând o adresã foarte explicitã înaltei fete bisericesti. Din adresa respectivã reiese cã preotul Andon trebuie sã facã multe canoane pentru ca sã-i ierte Dumnezeu pãcatele.
Preot infidel, decãzut din drepturile pãrintesti
Preotul Petru Andone, originar din comuna Berzeni, este fostul ginere al fostului protopop de Fãlciu, Ioan Petru, si am aflat cã a fost decãzut din drepturile pãrintesti dupã divort, lucru care spune foarte multe despre o fatã bisericeascã! Preotul este tânãr, are în jur de 28 de ani si este divortat din anul 2010, de fata fostului protopop de Fãlciu, pr. Ioan Petru. Divortul acestuia se pare cã n-a fost deloc calm, pãrintele Andon fiind infidel preotesei, iar cum Dumnezeu nu iartã pãcãtosii care încalcã vreuna dintre cele 10 porunci, mai ales pe preoti, a fost aspru pedepsit de Cel de Sus. Acum ceva timp, preotul a fost implicat într-un accident de circulatie undeva prin zona comunei Suletea, iar în urma accidentului a iesit la ivealã cã femeia cu care era preotelul în masinã nu era preoteasa! Furioasã, preoteasa a divortat urgent, iar Petru Andon a fost chiar decãzut din drepturile pãrintesti, de cãtre judecãtori, iar acest lucru l-au confirmat mai multi preoti cu care am discutat. „Este un copil sãrman, care a fãcut doar seminarul, nu are Facultatea de Teologie. A fost bãiat de casã la preotul protopop Ioan Petru si acesta l-a ajutat sã termine seminarul de la Husi, dupã care l-a însurat cu fiica lui si i s-a dat repede o parohie la Perieni. Acum nu are nici dreptul sã-si vadã copilul, s-a pus rãu tare cu fostul socru, am înteles cã a înselat pe preoteasã, cine stie!?!”, ne-a spus unul dintre preotii care îl cunosc pe preotul Andon. Cert este cã preotul din Perieni este divortat din 2010, când era în vigoare un canon bisericesc, care prevedea cã preotul care divorteazã poate rãmâne sã slujeascã la bisericã cu conditia sã nu se mai cãsãtoreascã niciodatã!
Redãm adresa, trimisã pe 28 martie la Episcopia Husilor
„Înalt Prea Sfintia ta, pãrinte Corneliu,
“Cu semerenie mã adresez dvs. în calitatea pe care o aveti de pastor al dreptcredinciosilor apartinãtori de Patriarhia Husilor, din care fac parte si eu cât si credinciosii ortodocsi din comuna Perieni. Doresc sã vã aduc la cunostintã niste aspecte care, dupã pãrerea mea, aduc o atingere integritãtii morale a slujitorilor bisericii neamului si implicit se pot rãsfrânge si asupra înaltilor ierarhi. Astfel, la una din bisericile satului, cu hramul Sfintii Împãrati Constantin si Elena, slujeste preotul Andon Petru. Este de neînteles cum reuseste acesta sã ocupe o astfel de functie atât timp cât a fost implicat într-un scandal de infidelitate conjugalã ce a avut drept consecintã divortul sotiei. În timpul serviciilor religioase are un comportament inadecvat canoanelor bisericesti adresând jigniri enoriasilor, punând întrebãri indecente femeilor la spovedanie si mãrturisire, mergând în a-si oferi serviciile de a initia în tainele lumesti eleve de scoala generalã. Desi putea folosi sume de bani în alte scopuri administrative sau bisericesti, el a considerat cã trebuie învelitã biserica desi aceasta era învelitã cu tablã zincatã de circa patru ani. În loc sã se ocupe de educarea enoriasilor, sã se implice în actiuni sociale, de promovare si explicare a religiei ortodoxe, de contracarare a atacurilor altor culte si curente de facturã nouã, el acordã foarte mult timp organizãrii de adunãri sau mitinguri cu teme ce nu au legãturã cu Perienii sau nu intereseazã, toate acestea fãcându-se fãrã a consulta sau obtine aprobare de la autoritãtile locale. În afara serviciului, pe fondul consumului de bãuturi alcoolice, se implicã în altercatii cu alte persoane degenerând în conflicte verbale si violentã (vezi cazul cu Lisnic Ovidiu). Fatã de cele prezentate vã rog ca prin întelepciunea de care ati dovadã si în conformitate cu normele si canoanele bisericesti sã luati mãsurile necesare, care nu pot fi decât mutarea într-o altã parohie!
Vã multumesc,
Cu deosebitã consideratie,
Iacob Alexandru, primar comuna Perieni”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu