ConsumCoop Bârlad, trecut și prezent

Barlad Online

Vechea cooperativă de consum din Bârlad a reușit să atingă o cifră de afaceri de invidiat: 25 de miliarde de lei vechi pe an.
ConsumCoop Bârlad a fost și există datorită organizării Consiliului de Administrație condus de Constantin Gîlea, în calitate de președinte, el fiind și consilier local. O parte dintre cetățeni nu cunosc amănunte despre această unitate. Pe scurt, vechea cooperativă de consum, actuala ConsumCoop Bârlad, a reușit să treacă prin toate etapele de organizare, ca și de obstacolele întâlnite din punct de vedere economic. Se poate observa la sediu preocuparea ca toate spațiile să fie utilizate și adaptate, astfel încât au fost create locuri de muncă pentru mai mult de 200 de persoane.
ConsumCoop are ca obiect de activitate aprovizionarea și desfacerea de mărfuri către unitățile din mediul rural, prin magazinele din Tutova, Sălceni, Vinderei, Pogana, Puiești, Gherghești, Corodești, având o cifră de afaceri de peste 25 de miliarde de lei vechi anual.
Nu putem trece cu vederea spiritul antreprenorial al președintelui și modul de adaptare la cerințele actuale. Constantin Gîlea a reușit o performanță rară: să obțină aceleași rezultate deosebite înainte de 1990 și acum. El dovedește că are energia necesară pentru a duce mai departe proiectele cooperației și că se va implica la maximum pentru realizarea obiectivelor propuse.
În vremuri atât de grele precum cele pe care le trăim, ConsumCoop a reușit performanța de a nu angaja credite și nu are nici restanțe la furnizori. Conform graficului de evoluție, realizările din ultima perioadă au fost în creștere constantă. Drept dovadă stau și diplomele de merit obținute la întrecerile dintre cooperativele din județul Vaslui.
Președintele Constantin Gîlea ne-a mărturisit că activitatea și grija pentru cooperativă face parte integrantă din viața lui, poate și datorită faptului că din 1974 și până în prezent a lucrat în același loc, cu o întrerupere de numai șapte ani, când a activat în cadrul Bankcoop: “Nu-mi pare rău că am ales acest sistem al cooperației deoarece mi-a dat foarte multe satisfacții și mândrii. Chiar dacă greutățile au fost mari, nu m-am lăsat învins. Mai mult, am dat posibilitatea personalului din cooperativă să se afirme, să se adapteze și să aibă venituri sigure și decente.
Recunosc, totodată, că am primit sprijin din partea UJCC Vaslui, care mi-a acordat asistența juridică pentru păstrarea patrimoniului din sistem”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu