Cinci mușcați în două zile

Barlad Online

La spitalul bârlădean a crescut incidența cazurilor care necesită vaccinarea antirabică. Zilnic vin la Urgențe cel puțin doi-trei oameni care au fost agresați de animale. La finele săptămânii trecute, s-au prezentat cinci persoane, dintre care doi minori, respectiv o fetiță de nouă ani și un băiețel de 10 ani. Băiatul fusese mușcat de un câine cunoscut, dar nevaccinat. El prezenta multiple plăgi pe coapsa și gamba dreaptă. Fetița prezenta doar o plagă mușcată la degetul arătător drept. Ea a fost agresată de o pisică maidaneză.
Dintr-un sat aflat în apropierea Bârladului, a venit o femeie de 58 de ani care prezenta multiple traumatisme. Ea a declarat medicilor că a fost lovită de un cal. Tot din zona rurală a venit o femeie de 60 de ani care prezenta un traumatism cranio-facial produs tot de o cabalină. În sfârșit, un bârlădean de 39 de ani a fost diagnosticat cu “plagă mușcată perete abdominal”, provocată de un câine necunoscut.
Niciunul dintre cei cinci pacienți nu a rămas internat. Le-au fost acordate îngrijiri de specialitate, după care au fost direcționați la secția Boli Infecțioase pentru imunizare antirabică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu