BUZATU ESTE MINCINOS!

Barlad Online

Trecuti cu forta pe listele PSD
“Nu candidez pe listele Uniunii Social Liberale! Am declarat cã îmi pasã de orasul meu si m-am tinut de cuvânt. Îmi mentin afirmatia cã voi candida pe listele PDL si cred cã voi realiza 85% din ceea ce am propus în campania electoralã. Voi lupta pentru modernizarea orasului cu toti cei care fac parteneriat cu mine. Sunt cu Dan Marian într-un parteneriat pentru modernizarea Husului. Candidez pe listele PDL, vã spun clar”, spune primarul Ciupilan.
DEZINFORMAREA LUI MITICÃ… Publicarea în editia de ieri a ziarului nostru a listei cu candidatii PSD pentru primãrii si consilieri judeteni la alegerile uninominale din 10 iunie a.c. a stârnit o furtunã în partidul condus de deputatul Dan Marian. Presedintele PDL Vaslui sustine cã doi dintre primarii trecuti în contul PSD la alegeri ar avea adeziuni la formatiunea condusã de deputatul Marian. Este vorba de primarii de la Voinesti si Botesti, Aurelian Miler, respectiv Adrian Pantea, care, într-adevãr, sunt democrat-liberali cu acte în regulã. La Husi, pesedistul Florin Gavrilescu refuzã sã candideze pentru Buzatu la alegerile din iunie, desi este trecut pe lista de consilieri judeteni. “Nu candidez, asta e. Dacã dl. Buzatu spune asta e treaba lui, eu nu i-am confirmat nimic”, sustine Gavrilescu. Nu sunt singurele probleme pentru Buzatu. Si alti primari trecuti în lista de candidati ai PSD vor pãrãsi partidul în sãptãmânile urmãtoare, conform unor surse demne de încredere, ceea ce le-ar mai scãdea entuziasmul liderilor USL Vaslui, cã vor câstiga 70% din voturile electoratului din judet. “Buzatu este un mare mincinos, îsi bagã singur adrenalinã în vene si atunci când nu mai are solutii se sprijinã pe porcãrii inventate de un fost ministru de Interne, pe numele sãu Cristian David”, acuzã deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui.
S-a stârnit furtunã în judet, dupã publicarea listelor cu candidatii PSD la primãriile din judet si cu posibilii candidati la alegerile uninominale. Partidul condus de Dumitru Buzatu a pregãtit o listã cu peste 50 de comune, orase si municipii în care va merge cu candidati proprii, în numele Uniunii Social Liberale, în conditiile în care acei candidati sunt si primarii în exercitiu. Duminicã, Dumitru Buzatu a anuntat, cu o lunã înainte de declansarea alegerilor locale, echipa de primari si consilieri judeteni cu care va ataca oponentii politici de la PDL sau UNPR. O listã pe care am gãsit multe nume de primari social-democrati în functie, dar si unele surprize. Conform lui Buzatu, organizatia sa a atras si câtiva primari independenti, cum este cazul primarilor de la Osesti, Voinesti sau Dãnesti, desi liderul judetean PSD a avertizat în mai multe rânduri conducerea PDL sã nu încerce sã “fure” primari de la alte partide. “Pot sã anunt si pe acei primari din partea altor partide sau independenti care au acceptat sã candideze pe listele Uniunii Social-Liberale, din partea PSD. Este vorba de domnii primari Ricã Miler, de la Voinesti, Titi Vieru, de la Dumesti, Grigore Lefter, de la Osesti, si Adrian Pantea, de la Botesti. PSD nu a pierdut niciun primar din cei pe care i-a avut în 2008″, a anuntat Buzatu.
Dan Marian: “Buzatu inventeazã porcãrii ale unui fost ministru de Interne”
Declaratia liderului PSD a atras o furtunã de proteste în plan judetean, dovedind cã organizatia pe care o conduce se ocupã de racolarea primarilor independenti sau ai altor partide, practicã dezavuatã pe fatã de Buzatu, în mai multe rânduri. Doi dintre primarii cu care se laudã Buzatu, cei de la Voinesti si Botesti, au semnat deja adeziuni la Partidul Democrat Liberal, asa cum se poate vedea în facsimilurile alãturate. “Buzatu este un mare mincinos, îsi bagã singur adrenalinã în vene si atunci când nu mai are solutii se sprijinã pe porcãrii inventate de un fost ministru de Interne, pe numele sãu Cristian David. O sã înaintez ziarului dvs., în original (vezi facsimil), declaratiile de acceptare a candidaturilor din partea PDL a primarului Miler, de la Voinesti, cât si a primarului Pantea, de la Botesti”, a replicat deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui. În privinta candidaturii lui Ioan Ciupilan, primarul Husului, de partea PDL, deputatul Marian clarificã si acest aspect. “Vã spun cã dl. Ioan Ciupilan este candidatul PDL la functia de primar. Dacã Buzatu are o altfel de dovadã, sã o facã publicã”, a mai spus deputatul Marian.
Nici Florin Gavrilescu nu candideazã pentru Buzatu. Cine urmeazã?
În mod curios, tot duminicã, Buzatu a fãcut publicã lista si cu cele 31 de candidaturi pentru posturi de consilieri judeteni din partea PSD. Din cele 31 de candidaturi depuse de politicienii de frunte ai partidului, 13 apartin Vasluiului si doar 6 celor din Bârlad. În timp ce organizatia din Vaslui propune nume ca Ilie Târu, seful tiganilor, sau Toader Popescu, unul dintre apropiatii lui Dumitru Buzatu, de loc din Vutcani, husenii ar urma sã fie reprezentati de Florin Gavrilescu, Eugenia Steimberg, Sergiu Boeru, Daniel Ceaicovschi, Mãdãlin Cãciulã sau fostul adjunct din ISJ, Cristinel Popa. “Nu candidez pe listele PSD, asta e. Dacã dl. Buzatu spune asta e treaba lui, eu nu i-am confirmat nimic”, sustine Florin Gavrilescu, care a fost si viceprimar al Husului cu ani de zile în urmã. În aceste conditii, pentru Buzatu si David se anuntã vremuri foarte grele la Husi, unde PSD si PNL riscã sã rãmânã doar la mâna lui Cãciulã, drept candidat USL. Ioan Ciupilan, primarul Husului, sustine cã nu merge nici el pe mâna lui Buzatu si a USL. “Nu candidez pe listele Uniunii Social Liberale! Am declarat cã îmi pasã de orasul meu si m-am tinut de cuvânt. Îmi mentin afirmatia cã voi candida pe listele PDL si cred cã voi realiza 85% din ceea ce am propus în campania electoralã. Voi lupta pentru modernizarea orasului cu toti cei care fac parteneriat cu mine. Sunt cu Dan Marian într-un parteneriat pentru modernizarea Husului. Candidez pe listele PDL, vã spun clar”, spune primarul Ciupilan.
Seful PSD e bolnav în continuare: “Vrem sã câstigãm toate cele 86 de localitãti”
În nebunia lor, liderii USL nu se sfiiesc sã spunã cã vor ca judetul Vaslui sã devinã rosu în totalitate, dupã data de 10 iunie a.c.. “Vrem sã câstigãm alegerile locale în toate cele 86 de localitãti. Vom vedea ce va fi. Important este cã am reusit sã nu depãsim procentul de 5% din totalul localitãtilor în care vom avea candidaturi separate, având în vedere cã avem 14 localitãti cu candidaturi separate din partea PSD si PNL, iar în alte douã avem în lucru sondaje. Cred totusi cã vom câstiga în 70% dintre localitãti”, spune Dumitru Buzatu, cel pentru care problemele în teritoriu sunt abia la început.
“Cu Dan Marian sunt împreunã de 12 ani”
Ioan Ciupilan a afirmat în mai multe rânduri cã face echipã cu deputatul Marian, în procesul de modernizare a Husului, proces început în 2008 si care va continua si în urmãtorii ani. În octombrie 2011, Ciupilan anunta intentia de a candida pentru PDL, punct de vedere pe care si-l mentine si astãzi. “Cu Dan Marian sunt de 12 ani împreunã: am fost împreunã în Consiliul Local (Husi, n.r.), în Consiliul Judetean. Ne-am fãcut fiecare doctrina, dar am considerat întodeauna cã interesele urbei sunt pe primul loc. Confirmãm cã suntem o echipã si rãmânem împreunã. Voi candida împreunã cu Dan Marian, pe aceleasi liste la alegerile locale. Sustin PDL-ul si, în procent de 99,999%, sunt sigur cã la alegeri voi sustine PDL”, a spus, atunci, primarul Husului. Peste mai putin de o lunã, dupã cum singur a promis, Ciupilan se va înscrie în campanie alãturi de PDL, desi pesedistii fac eforturi disperate pentru a-l întoarce din drum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu