Preotul curios: “Da’ cu sexul cum stai?”

Barlad Online

PREOTUL DE SEX Preotul Andon de la Perieni doreste sã fie la curent cu toate amãnuntele din viata sexualã a enoriaselor sale! “Le întreabã când se mãrturisesc pe femei „Da’ cu sexul cum stai?” Si sunt femei în vârstã, care se rusineazã si mereu zic uite ce mã întreabã pãrintele? Asta e întrebare? Cum am fãcut sex! Le este oarecum la femei sã se mai ducã la mãrturisit! Sã le întrebe de sex? ? Cu cine am fãcut sex?? Nici nu îmi mai vine sã mã duc la bisericã!”, povsteste o enoriasã. Declaratia acesteia completeazã alte acuzatii care i se aduc acestui preot. Astfel, într-o plângere adresatã Episcopiei Husilor, primarul comunei aduce la cunostintã obiceiurile iesite din comun ale acestui popã de modã nouã: distractii în club, plimbãri nocturne cu amanta si grijã deosebitã privind viata sexualã a elevelor.
Preotul Petru Andon din comuna Perieni este chemat la Episcopia Husilor pentru a rãspunde în legãturã cu reclamatia depusã împotriva sa. Mai multi cetãteni s-au plâns cã preotul Andon n-are nicio retinere în a cocheta cu credincioasele si a spovedi, inclusiv, elevele de scoalã, punând o serie de întrebãri cu clare conotatii sexuale. Preotul Marin Tudoricã, purtãtorul de cuvânt al Episcopiei Husilor, a precizat cã se va face o anchetã în urmãtoarele zile, pentru a se vedea cât sunt de reale reclamatiile din adresa primitã. „S-a primit sesizarea de la primarul comunei Perieni si urmeazã ca preotul reclamat sã fie convocat pentru a rãspunde la cele sesizate de primar. În functie de rãspunsurile date, urmeazã a fi analizatã situatia”, a spus preotul Marin Tudoricã. Pâna la finalizarea anchetei promisã de Episcopie, oamenii din sat sunt în continuare revoltati si sperã ca preotul sã fie pus la punct de episcop sau sã fie mutat la o altã parohie!
„Mi-au spus elevele la ora de dirigentie”
„Atâta timp cât copilul se duce ca un crestin la bisericã, la mãrturisit, nu stiu dacã este normal sã întrebi tu, preot, elevele de clasa a VIII-a dacã au prieten si ce fac cu el, dacã fac lucruri urâte … ! Fetele au zis cã nu se mai duc la mãrturisit si nu este normal sã se îndepãrteze de morala crestinã, pentru cã un preot le pune în situatii penibile când vin la mãrturisit. Cred sincer cã ceva nu este în regulã cu acest preot”, a spus un profesor din Scoala Perieni, diriginte la o clasã a VIII-a.
Rãspunsul preotului: “O sã dati socotealã pentru ceea ce ati scris acolo!”
„Cine sunteti? Nu mã deranjati cu astfel de lucruri si o sã dati socotealã pentru ceea ce ati scris acolo. Nu discut cu astfel de persoane la telefon. Nu sunt în Perieni si doar în prezenta unui avocat o sã stau de vorbã cu dumneavoastrã. Ati fãcut afirmatii neadevãrate si o sã iau legãtura cu avocatul meu si abia atunci o sã stãm fatã în fatã.”, a fost rãspunsul preotului Andon. De amintit cã acestui preot i s-au adus acuzatii extrem de grave de membrii comunitãtii, totul culminând cu o adresã formulatã de primar cãtre Episcopia Husilor “Cu semerenie mã adresez dvs. în calitatea pe care o aveti de pastor al dreptcredinciosilor apartinãtori de Patriarhia Husilor, din care fac parte si eu cât si credinciosii ortodocsi din comuna Perieni. Doresc sã vã aduc la cunostintã niste aspecte care, dupã pãrerea mea, aduc o atingere integritãtii morale a slujitorilor bisericii neamului si implicit se pot rãsfrânge si asupra înaltilor ierarhi. Astfel, la una din bisericile satului, cu hramul Sfintii împãrati Constantin si Elena, slujeste preotul Andon Petru. Este de neînteles cum reuseste acesta sã ocupe o astfel de functie atât timp cât a fost implicat într-un scandal de infidelitate conjugalã ce a avut drept consecintã divortul sotiei. în timpul serviciilor religioase are un comportament inadecvat canoanelor bisericesti adresând jigniri enoriasilor, punând întrebãri indecente femeilor la spovedanie si mãrturisire, mergând în a-si oferi serviciile de a initia în tainele lumesti eleve de scoala generalã”, se aratã în aceastã plângere
„Da’ cu sexul cum stai?” întreabare cheie la mãrturisire!
„Preotul nostru se tine numai de propagandã! Întodeauna tipã la femei în bisericã, le interzice sã vorbeascã, bate cu pumnul în masã parcã-i la crâsmã! Nu stiu, am mai avut preot în sat, dar ca pãrintele ãsta, nu stiu, eu nu-l consider pãrinte. Le întreabã când se mãrturisesc pe femei „Da’ cu sexul cum stai?” Si sunt femei în vârstã, care se rusineazã si mereu zic uite ce mã întreabã pãrintele? Asta e întrebare? Cum am fãcut sex! Le este oarecum la femei sã se mai ducã la mãrturisit! Sã le întrebe de sex? ? Cu cine am fãcut sex?? Nici nu îmi mai vine sã mã duc la bisericã! Nu ne lasã sã dãm lumânãri de pomanã în bisericã! Îsi dau femeile foc la fuste cã dau pe dedesubt lumânãrile de frica lui! Eu una sincer vã spun cã nu mã mai duc la bisericã, decât la zile mari cã trebuie sã mã duc! Nu am tragere de inimã, ãsta nu este preot! Face si propagandã electoralã în bisericã! Duminicã a dus un mort la groapã tot într-o fugã, cã avea miting, cã oamenii l-au asteptat pe el sã le slujeascã masa, de-o venit dascãlul sã-l cheme! Cere taxã douã – trei milioane de lei pentru o înmormântare, trebuie sã te certi cu el când ai o asemenea nenorocire! Lumea este nemultumitã, dar le e fricã sã spunã! Am auzit fetele astea de scoalã cum spun cã preotul le-a cerut când vin la mãrturisit sã vinã în fustã scurtã, sã nu se mai ducã în pantaloni si le tot întreabã fel de fel de le este rusine la copile sã mai meargã la el”, a spus Lucretia Chiper, din comuna Perieni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu