Virtuozii școlii bârlădene de muzică

Barlad Online

15 elevi de la Școlala de Muzică și Arte Plastice “N.N. Tonitza” Bârlad și Școala generală nr. 8 au câștigat importante premii la un concurs național de interpretare.
În perioada 20-24 iunie, 18 copii din Bârlad au concurat alături de instrumentiști din toată țara la una dintre cele mai
importante competiții dedicate micilor muzicieni: Concursul Național de Interpretare “Marele Premiu”, organizat de Palatul Național al Copiilor București. Toți au intrat în concurs la secțiunea pian.
Cei mai mulți dintre elevii bârlădeni (16) învață la Școala de Muzică și Arte Plastice “N.N. Tonitza”, iar ceilalți la Școala generală nr. 8. Aproape toți s-au întors acasă cu diplome, cupe și medalii. Concret, un elev al Școlii 8 a câștigat un Premiu I, iar de la “Tonitza” doi elevi au obținut premiul I, trei au luat premiul II, șase au luat premiul III și trei mențiuni.
Mihail Manciu, profesor de pian la Școala de Muzică Bârlad, ne-a declarat: “Copiii școlii de muzică bârlădene au concurat, în anul școlar 2011-2012, pe mai toate scenele țării. La Iași, Piatra Neamț, Craiova, Botoșani, Cîmpina, Tulcea, București etc,
elevii noștri au dovedit o bună pregătire instrumentală și au obținut multe premii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu